Tilaajille

VR:n vanha pää­kont­to­ri saa uuden elämän ho­tel­li­na – Kävimme kat­so­mas­sa, miten Eliel Saa­ri­sen suun­nit­te­le­ma ar­vo­ra­ken­nus muuntuu jät­ti­mäi­sek­si ho­tel­lik­si

Helsingin Päärautatieaseman itäsiivessä alkuvuodesta 2021 avattavan lähes 500 huoneen hotellin ikkunoista voi katsoa junia asemalaiturilla, Ateneumia, Kansallisteatteria tai Kaisaniemen puistoa. Mitä kaikkea vanhasta säästetään ja millainen on siipien väliin nouseva pyöreä uudisosa? Kävimme tutustumassa rakennustyömaahan.

Hotellin uudisrakennus sisäpihan puolelta. Uudisrakennuksen suunnittelusta järjestettiin kilpailu ja sen voitti Futudesign.
Hotellin uudisrakennus sisäpihan puolelta. Uudisrakennuksen suunnittelusta järjestettiin kilpailu ja sen voitti Futudesign.
Kuva: Joel Maisalmi

Junamatkustajia kuljettavan VR:n tärkeitä päätöksiä tehtiin vuodesta 1909 alkaen VR:n pääkonttorissa Helsingin Rautatientorin reunalla, Päärautatieaseman itäsiivessä.

Reilun vuoden päästä VR:n hallituksen vanha neuvotteluhuone voi olla minkä tahansa yrityksen tai ryhmän kokoushuoneena, kun VR:n pääkonttoriin rakennettu uusi Scandic-ketjun hotelli avaa ovensa hotellivieraille. Valmistuessaan Helsingin toiseksi suurimpaan hotelliin tulee kokoustilat, joihin mahtuu 900 kokousvierasta.