Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Voi­ma­lai­tos­alueil­la oles­ke­lu tur­val­li­suus­ris­ki

Olli-Pekka Salminen esitti (LK 11.12., ”Kemijoki Oy:n kolonialistinen ote tiensä päässä”) ajatuksia, joita on tarpeen kommentoida.

Voimalaitostemme seiniin maalattiin alkukesästä kuvia ja iskulauseita, joista yhtiö teki normaalin käytännön mukaisesti poliisille rikosilmoituksen. Voimalaitosalueilla oleskelu on ehdottomasti kielletty alueella liikkuvien turvallisuuden takaamiseksi. Laitosten varoitus- ja turvallisuusmerkkien sotkeminen taas vaarantaa sekä yleisöturvallisuuden että Kemijoki Oy:n ja kumppaniverkostomme työntekijöiden työturvallisuuden.

Jätimme lokakuussa Lapin käräjäoikeudelle vahingontekorikoksesta johtuvan yksityisoikeudellisen vaatimuksen, jossa pyydämme tekijää korvaamaan voimalaitosten töhrimisestä johtuvat vahingot eli niiden poistamisen ja puhdistustyöt. Syyttäjä esittää tekijälle lisäksi sakkorangaistusta.

Kemijoki Oy pitää suoraa, kasvollista vuoropuhelua tärkeänä ja tervetulleena. Voimalaitostemme töhrintä ei ole vuoropuhelua, eikä sananvapauden vastuullista käyttöä. Emme myöskään usko, että töhrijän mielipiteen ilmaisu tai mielipiteenilmaisun vapaus edellyttää omaisuutemme vahingoittamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.