Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Vi­ran­omai­sil­le aamulla il­moi­tuk­sia kirk­kaas­ta vä­läh­dyk­ses­tä tai rä­jäh­dyk­ses­tä ja savusta Li­min­gan alueel­la, pe­las­tus­lai­tos ja poliisi etsivät syytä tu­lok­set­ta

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan toistaiseksi Oulun-Limingan seudulta ole tullut havaintojärjestelmään ilmoituksia esimerkiksi tulipallon näkymisestä.

Pelastuslaitoksen yksiköt ja useampi poliisin partio etsivät sunnuntaina aamulla Limingan alueella nähdyn kirkkaan välähdyksen tai räjähdyksen aiheuttajaa.

Hälytys mahdollisesta räjähdyksestä tuli seitsemän jälkeen aamulla. Ilmoituksissa kerrottiin myös savun näkymisestä.

Asiasta tuli ilmoituksia useilta ihmisiltä, muun muassa Pohjantiellä tapahtumahetkellä ajaneilta, kertoo päivystävä palomestari Kimmo Virkkala.

Hänen mukaansa pelastuslaitoksen, ensihoidon ja poliisin yksiköitä haravoi Haaransillan ja Tupoksen välistä merenpuoleista aluetta aamulla ilmoitusten perusteella.

Apuna käytettiin myös kahta miehittämätöntä kuvauskopteria eli dronea.

– Mitään selitystä tälle nähdylle tulipallolle tai välähdykselle ei lopulta löydetty, Virkkala kertoi aamulla ennen kymmentä Kalevalle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.