Ville Lii­ma­tai­sen me­ri­lap­pi­lai­sen yhtyeen en­sim­mäi­sen kap­pa­leen takana veli, Jonne Aaron - taus­ta­voi­mis­sa mui­ta­kin kovia nimiä mu­siik­ki­alal­ta

Ville Liimatainen & Ajomiehet esittää Agents-tyyppistä musiikkia. Videolla pätkä Tuhlaajapoika-musiikkivideolta.

Tuomas Laajoki, Henry Hiltunen, Kari Hautalampi, Jari Keinänen, Ville Liimatainen ja Michael Czech.
Tuomas Laajoki, Henry Hiltunen, Kari Hautalampi, Jari Keinänen, Ville Liimatainen ja Michael Czech.
Kuva: Antti Hämeenkorpi

Merilappilaisen Ville Liimatainen & Ajomiehet julkaisee debyyttisinkkunsa. Tuhlaajapoika julkaistaan 27.11. jolloin se löytyy Spotifysta ja muista digipalveluista.

Kappale on Ville Liimataisen veljen Jonne Liimataisen eli Jonne Aaronin käsialaa.

– Kun kuulin Villen ja Ajomiesten meininkiä, innostuin valtavasti ja halusin ehdottomasti tarjota heille biisiä. Hienoa, että juuri tämä kappale valikoitui yhtyeen debyyttisinkuksi. Toivon menestystä Villelle niin veljenä kuin kollegana, Jonne Liimatainen kertoo.

Kappaleen sanoituksesta vastaa Artturi Ketola ja tuotannosta säveltäjä- ja muusikko Esa Nieminen.

– Yhtyeen jäsenten kanssa oli äärettömän helppo toimia. Arvostan heidän nöyrää asennetta tekemiseen. Ja mikä hienointa, bändillä on oma ’suomisaundi’ niin Villen laulussa kuin kitaroinnissa. Olen todella ylpeä lopputuloksesta, tuottaja Nieminen kehaisee.

Villen toinen veli Tommi Liimatainen on myös mukana yhtyeen taipaleella: Liimataisen Hype Productions myy yhtyeen keikkoja.

Kotimaisesta musiikkielämästä tutun Liimataisen veljeskolmikon nuorimman Ville Liimataisen kokoonpano esittää ja tuottaa Agents-henkistä musiikkia. Jäsenten tiet veivät yhteen Kemissä vuonna 2017.


Ville Liimatainen muutti Kemiin muutama vuosi sitten perheensä kanssa. Hän työskentelee ravintola-alalla, ja sitä kautta hän tutustui ravintoloissa esiintyviin merilappilaismuusikoihin.

– Toissa vuoden uuden vuoden jameissa Tuomas Laajoki kävi kysymässä haluaisinko laulaa jotain. Kävin laulamassa Paratiisiin. Sovittiin heti, että alamme tehdä jotain Agents-tyyppistä musiikkia, Liimatainen kertoi Lounais-Lapille helmikuussa vuonna 2019.

Musiikin tekemisen uudelleen viriäminen on antanut Liimataiselle paljon. Elämä tuntuu kokonaisemmalta, kun saa tehdä sitä, mitä rakastaa. Hän kokee saaneensa Meri-Lapissa uuden mahdollisuuden.

–Perimmäinen haave on tietysti saada laulamisella leipä pöytään. En halua todistella kenellekään mitään, mutta haluan näyttää itselleni, että olen hyvä jossain, hän kertoi.

Ville Liimatainen & Ajomiehet on nähty on nähty lukuisilla lavoilla Pohjois-Suomessa ja matka jatkuu kohti etelää. Livenä useat kuulijat vakuuttanut kokoonpano esittää koko kansalle tuttuja suomi-iskelmän klassikoita ja käännösbiisejä, mutta myös omaa materiaaliaan. Kokonaisuus tarjoaa beatmusiikkia, rautalankaa ja rock’n’rollia.