ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Ville Lii­ma­tai­nen & Ajo­mies­ten Tuh­laa­ja­poi­ka -levy on valmis - albumin tuotti suo­ma­lai­sen mu­siik­ki­elä­män ar­vos­tet­tu grand old man Esa Nie­mi­nen

Yhtyeen julkaisukeikka pidetään Kemin Merihovissa.

Ville Liimataisen lisäksi bändissä soittavat Henry Hiltunen, Tuomas Laajoki, Michael Czech, Jari Keinänen ja Kari Hautalampi.
Ville Liimataisen lisäksi bändissä soittavat Henry Hiltunen, Tuomas Laajoki, Michael Czech, Jari Keinänen ja Kari Hautalampi.
Kuva: Pauli Maronen

Ville Liimatainen & Ajomiehet -yhtyeen debyyttialbumi Tuhlaajapoika julkaistaan lauantaina 21. toukokuuta. Julkaisukeikka pidetään samana iltana Hotelli Merihovissa Kemissä.

Tuhlaajapoika -albumi levy sisältää 14 kappaletta, joista 13 on ennen julkaisemattomia kappaleita mukaan lukien kolme käännösbiisiä. Sanoituksia kappaleisiin ovat tehneet muun muassa Sinikka Svärd ja Timo Jokinen.

Albumi on äänitetty VK-studiolla Pälkäneellä Rami Hännisen toimesta. Studion muita asiakkaita ovat olleet muun muassa Kyösti Mäkimattila & Varjokuva sekä Marko Haavisto & Poutahaukat. Kaksi levyn kappaleista on musiikkiteollisuuden vaikuttajalegendoihin lukeutuvan Risto Hemmin äänittämiä ja masterointi on tehty Finnvox-studiolla Pauli Saastamoisen osaavissa käsissä.

Albumin on tuottanut suomalaisen musiikkielämän arvostettu grand old man Esa Nieminen, joka on pitkän uran musiikin parissa tehnyt säveltäjä, muusikko ja tuottaja.

– Bändissä on potentiaalia vaikka mihin, siksi kiinnostuin projektista. Kuuntelin Youtubesta bändin demoja ja keikkavetoja ja vakuutuin, että tuohon kannattaa ryhtyä, äskettäin 70 vuotta täyttänyt Nieminen kertoo.

Kokemusta Niemisellä todellakin riittää. Hänellä on takanaan yli 300 levytettyä sävellystä ja lähes 150 kotimaisen albumin tuotannot.

Esa Nieminen arvioi, että Ville Liimatainen & Ajomiesten kohdalla kaikki on mahdollista, myös nousu suurempaankin suosioon.

– Bändin soittotaito riittää ihan varmasti ja kokoonpano on hyvä. Bändissä on hyvä ja luotettava komppiryhmä, johon kaksi kitaraa ja koskettimet antaa hyvä lisän, kuten sekin, että kaksi kundia laulaa stemmoja. Villen äänimateriaali on hyvä ja minulla on sellainen hytinä, että kun hän saa vielä lisää varmuutta, hänessä on isommankin staran aineksia, Nieminen lisää.

Ville Liimataisen (laulu) lisäksi bändissä soittavat Henry Hiltunen (kitara), Tuomas Laajoki (kitara), Michael Czech (basso), Jari Keinänen (rummut) ja Kari Hautalampi (koskettimet).

Yhtye perustettiin Kemissä vuonna 2018.

Bändi on ehtinyt jo kiertää eri puolella Suomea kiihtyvään tahtiin. Tulevana kesänä yhtye keikkailee mm. tanssilavoilla ja festivaaleilla.

Tuhlaajapoika -albumi julkaistaan sekä fyysisenä CD:nä että digijulkaisuna. Digitaalisena jakelijana toimii Pohjoismaiden suurin itsenäinen levy-yhtiö Playground. Levyn grafiikan ja designin on suunnitellut kemiläinen Pauli Maronen.

Ville Liimainen ja Ajomiehet nousee Merihovin lavalle klo 23. Yhtye esittää kaikki levyn kappaleet ja muita yhtyeelle tärkeitä kappaleita. Erikoisvieraana on Heme, joka esiintyy Ankkurin puolella kello 22 alkaen. Tapahtuman juontaa Kimmo Hirvenmäki.