Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

"Viime vuonna 30 euroa, nyt 55 euroa" – Miksi hiih­to­hin­ta nousi Ou­nas­vaa­ran säi­lö­lu­mi­la­dul­la?

Säilölumilatu aukeaa tänä vuonna lokakuun lopulla. Arkistokuva.
Säilölumilatu aukeaa tänä vuonna lokakuun lopulla. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Aho

Viime viikon Uudessa Rovaniemessä kerrottiin, että Ounasvaaran säilölumilatu avataan 24. lokakuuta, ja että lippuja voi ostaa ennakkohintaan 55 euroa per henkilö.

Saimme välittömästi lukijapalautetta: ”Oliko ensilumenladun hinnoissa sattunut virhe? Viime vuonna aikuinen hiihti 30 eurolla. Perhelippu oli 50 euroa. Nyt ennakkotarjous 55 euroa / henkilö?”

Onko hinta noussut, valmennuspäällikkö Eero Hietanen Santasportilta?

– Ensilumenladun hinnat pitävät tosiaan paikkansa. Hinnannosto on tietysti suhteellisesti ottaen suuri, mutta jos verrataan muihin ensilumen paikkakuntiin, niin hinta on edelleen kohtuullinen.

– Esimerkiksi Imatralla kausipassi viiden kilometrin ladulle on ennakkomyyntihintana 70 euroa, Jyväskylässä aikuisten kausikortti on 100 euroa ja Vuokatissa 295 euroa. Toki on myös ilmaisia ensilumenlatuja.

Miksi hintaa nostettiin?

– Maksuihin vaikuttaa niin moni asia. Toteutusmallit ja sitä kautta käyttäjämaksut eri paikkakunnilla vaihtelevat todella paljon.

– Rovaniemellä lumen tuottaa hiihtokeskus, ja yrittäjä vastaa lumen kuljetuksesta ja levityksestä. Se ei ole halvin mahdollinen toteutustapa, mutta se on varmin. Esimerkiksi talkootyötä ensilumenladun tekemisessä ei käytetä.