Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Vii­kon­lo­pun ko­ro­na­seu­ran­ta: Sal­las­sa yksi tar­tun­ta lisää, Suo­mes­sa 1322 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, Lapissa 15 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, Sal­las­sa useita al­tis­tu­mis­paik­ko­ja

Lue myös: Päi­vit­ty­vä lista – Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

18.18: Sallassa yksi uusi tartunta

Sallassa todettiin sunnuntaina koronavirustartunta rajanylittäjien terveystarkastuksessa. Paikkakuntalaisille ei tartunnan johdosta ole aiheutunut altistumisia. Tartunta ei liity kahteen aikaisemmin uutisoituun tartuntaan.

Tartunnan lähde on ulkomailla. Tartunnan saanut on määrätty eristykseen ja altistuneet karanteeniin.

14.22: THL: Toisen koronarokotteen on saanut pian 40 prosenttia Suomen väestöstä

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,74 miljoonaa ihmistä eli 67,3 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen annoksen taas on saanut noin 2,15 miljoonaa ihmistä eli sen osalta kattavuus on 38,6 prosenttia.

Ensimmäisen annoksen saaneita on nyt lähes 26 000 enemmän kuin eilen. Toisen annoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa lähes 58 000:lla.

12.18: Suomessa 1322 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 1 322 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viikon aikana on raportoitu 8 980 tartuntaa, mikä on 4 326 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Päivän tartuntaluvussa voi olla mukana tapauksia myös aikaisemmilta päiviltä. THL kertoi eilen, että uusien koronatartuntojen julkaisussa on ilmennyt teknisiä ongelmia, minkä vuoksi viikonlopun tiedot voivat olla puutteellisia. Lauantaina raportoitiin 165 tartuntaa.

10.47: Lapissa 16 uutta tartuntaa

Perjantai-iltapäivän jälkeen Lapin sairaanhoitopiirissä on raportoitu 15 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kuusi on todettu ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Rovaniemellä.

Rovaniemellä on raportoitu lisäksi kuusi muuta tartuntaa, joista neljä on todettu ulkopaikkakuntalaisella. Yhden tartunnan alkuperää ei ole saatu selville.

Sallassa on raportoitu kaksi uutta tartuntaa, jotka liittyvät keskenään samaan ketjuun. Tartunnan lähde ei kuitenkaan ole tiedossa. Altistuneita on kymmenkunta.

Sallassa on voinut altistua virukselle useissa paikassa. Myös Kolarissa on todettu yksi uusi tartunta.

Altistumispaikat

Sallassa on voinut altistua koronavirukselle seuraavissa paikoissa

Tuntsan Pubi to 5.8.2021 noin klo 15–17

S-market Erätuli to 5.8.2021 noin klo 18–19

Sallan Sportia pe 6.8.2021 noin klo 12–13

Keloravintola  pe 6.8.2021 noin klo 16–18

S-market Erätuli pe 6.8.2021 noin klo 19–20

Kyseisissä paikoissa käyneitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronavirustestiin pienienkin oireiden ilmaantuessa.

Koronanäytteenotto toimii kaikkina viikonpäivinä klo 07.30–20 puh. 045 665 3454.

Lukuja korjattu 8.8.2021 klo 11.07: Lapissa yhteensä 15 uutta tartuntaa. Rovaniemellä kuusi muuta tartuntaa.

Lauantain koronauutisia

Päivän tartuntaluvuissa voi olla puutteita

THL kertoo Twitterissä, että päivän tartuntaluvuissa saattaa olla puutteita. THL:n mukaan asia tarkistetaan ja korjataan viimeistään maanantaina. Suomessa on raportoitu tänään 165 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa perjantaina 100 ihmistä, joista tehohoidossa 18

Koronaepidemia on tällä hetkellä leviämisvaiheessa pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa ja Ahvenanmaalla. Leviämisvaihe on kolmiportaisen asteikon vakavin epidemiatilanteen vaihe.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli perjantaina 100 ihmistä, joista 18 oli tehohoidossa. Luvut ovat kasvaneet hieman keskiviikosta, jolloin sairaalahoidossa oli 95 ja tehohoidossa 15 ihmistä.

Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirit ovat epidemian perusvaiheessa lukuun ottamatta Rovaniemeä, joka siirtyi perjantaina kiihtymisvaiheeseen.

Koronarokotteen toisen annoksen saanut noin 38 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 3,73 miljoonaa ihmistä eli 67,2 prosenttia väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Ensimmäisen annoksen saaneita on noin 18 000 enemmän kuin eilen.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 38,2 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,12 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa suunnilleen 32 000:lla.

THL: Suomessa 165 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 165 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 8 582 tartuntaa, mikä on 4 130 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu lähes 111 000 koronatartuntaa.

Perjantain koronauutisia:

Lapissa kaksi kolmasosaa saanut koronarokotteen

Lapissa koronarokotuskattavuus on paikoin koko Suomen keskiarvoa edellä. Tahtia on hidastanut vain rokotusaikojen ajoittainen puute.

Posio pitää kärkisijaa Lapin koronarokotustilastoissa, Rovaniemi sen sijaan on tilaston hännillä.

Lue lisää: Jo kaksi kol­mas­osaa lap­pi­lai­sis­ta on saanut en­sim­mäi­sen ko­ro­na­ro­kot­teen – Joh­ta­jay­li­lää­kä­ri: "En näe mitään syytä sille, miksi ro­ko­tet­ta ei kan­nat­tai­si ottaa"

Terveiden 12–15-vuotiaiden rokottaminen pyritään aloittamaan Lapin kunnissa ensi viikolla.

Lue lisää: Osa Lapin kun­nis­ta aloit­taa 12–15-vuo­tiai­den ro­ko­tuk­set ensi vii­kol­la – "Toi­vom­me, että ro­kot­tees­ta ja sen tar­peel­li­suu­des­ta kes­kus­tel­laan etu­kä­teen kotona"

Rovaniemen marjanpoimijoiden tartuntatapaukset nousivat 83:een

Rovaniemellä testattujen marjanpoimijoiden keskuudesta on löytynyt perjantai-iltaan mennessä yhteensä 83 koronavirustartuntaa.

Rovaniemellä on tällä viikolla testattu yhteensä 315 poimijaa. Heistä 42 työskentelee Kemijärvellä, mutta henkilöt ovat olleet tekemisissä Rovaniemellä työskentelevien marjanpoimijoiden kanssa.

Kittilän tautitilanne rauhallinen – Koivukodin vierailukielto loppumassa

Tartuntatilanne Kittilässä on viikolla 31 ollut rauhallinen, eikä uusia tartuntaketjuja ole ilmaantunut.

Kittilässä Koivukodin epidemiassa on todettu yksi uusi koronapositiivinen asukas 4.8. Henkilökunnassa ei ole todettu koronatartuntoja.

Uusi tartunta ei aiheuta uusia karanteeneja.

Koivukodin vierailukielto on edelleen voimassa asukkaiden karanteenin ajan.

Koivukodin 1. kerroksen osalta vierailut ovat sallittuja 7.8. alkaen ja 2. kerroksen osalta vierailut sallitaan 12.8. alkaen.

Terveyskeskuksen vuodeosastolla ei ole todettu uusia tartuntoja. Osastolla on sallittua vierailla potilaiden luona, jotka eivät ole karanteenissa altistumisen takia.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kolme uutta koronatapausta – Useita joukkoaltistumisia

Eilisen jälkeen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kolme uutta koronavirustapausta. Yhteensä tartuntoja on tällä viikolla ollut 20.

Koko pandemian aikana alueella on todettu yhteensä 799 tartuntaa rajatestaus mukaan lukien.

Eilen todettujen joukkoaltistusten selvittäminen on edelleen osittain kesken. Tähän mennessä noin 150 henkilöä on näissä altistunut koronavirukselle ja asetettu karanteeniin.