Vii­kon­lo­pun ko­ro­na­seu­ran­ta: Astra Zenecan ko­ro­na­ro­kot­teet voivat mennä hukkaan Suo­mes­sa, 1,5 mil­joo­naa suo­ma­lais­ta on saanut ko­ro­na­ro­kot­teen en­sim­mäi­sen an­nok­sen, Län­si-Poh­jas­sa kaksi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa

19.09 Lapin sairaanhoitopiiriin kirjattu yksi uusi koronatartunta

Lapin sairaanhoitopiiriin kirjattiin sunnuntaina illalla yksi uusi koronatartunta. Tartunta todettiin Lapin ulkopuolella rovaniemeläisellä henkilöllä.

Vaikka tapaus on sairaanhoitopiirin ulkopuolella, se kirjataan alueelle, koska kyse on rovaniemeläisestä henkilöstä.

14.16 Astra Zenecan koronarokotteet voivat mennä hukkaan Suomessa

Suomessa ei ole tehty päätöstä siitä, mitä ylimääräisille Astra Zenecan koronarokotteille tehdään, kun kaikki yli 65-vuotiaat ovat saaneet Suomessa rokotteen. Astra Zenecan koronarokotetta annetaan tällä hetkellä vain 65 vuotta täyttäneille suomalaisille.

Vaarana on, että yli jääneet rokotteet menevät kokonaan hukkaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Mia Kontio kertoo, että Astra Zenecan rokotetoimitukset Suomeen pitäisi lakkauttaa jossain vaiheessa.

Kontion mukaan rokotehankinnoista vastaavan sosiaali- ja terveysministeriön tulisi tehdä asiassa päätös.

13.35 1,5 miljoonaa suomalaista on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen

Suomessa ensimmäisen koronavirusrokoteannoksen on saanut yli 1 521 000 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä yli 41 000:lla.

Ensimmäisen rokoteannoksen on nyt saanut Suomessa yli 27 prosenttia väestöstä.

Toisen annoksen saaneita on yli 152 000, eli alle 3 prosenttia väestöstä.

13.32 Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on sunnuntaina kello 13.25 mennessä todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Tilanne on alueen päivystävän lääkärin, Ylitornion terveyskeskuksen vastaavan lääkärin Kari Askosen mukaan viikonloppuna ollut rauhallinen.

13.32 Lapin sairaanhoitopiirissä ei uusia tartuntoja

Lapin sairaanhoitopiirissä ei sunnuntaina ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Viikonloppu on ollut sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkärin Markku Broaksen mukaan hyvin rauhallinen.

12.07 Suomessa 197 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu sunnuntaina 197 uutta koronavirustartuntaa.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 3 766, kun edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja todettiin 6 393.

Lauantai

13.15 Lapin sairaanhoitopiirissä ei uusia tartuntoja

Lapin sairaanhoitopiirissä ei lauantaina kello 13.10 mennessä ole todettu uusia koronavirustartuntoja perjantain jälkeen. Tilanne on sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkärin Markku Broaksen mukaan sairaanhoitopiirissä rauhallinen.

THL:n lauantain tilastoissa voi näkyä Rovaniemen kohdalla yksi uusi positiivinen tartunta, joka on Broaksen mukaan niin sanottu väärä positiivinen.

– Pikatesti antoi heikon positiivisen tuloksen. Se varmistettiin PCR-testillä, joka oli negatiivinen. Tulos tullaan korjaamaan THL:n tietoihin.

13.05 Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu lauantaina kello 13 mennessä kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen tartunnoista ilmeni perjantaina iltapäivällä kello 16 jälkeen ja toinen lauantain aikana.

Päivän tilanne näyttää alueen päivystävän lääkärin, Ylitornion terveyskeskuksen vastaavan lääkärin Kari Askosen mukaan varovaisesti sanottuna paremmalta, kun uusia tartuntoja on tullut vain kaksi.

Länsi-Pohjan alueella koronatartunnat ovat suurimmaksi osaksi nyt 15–25-vuotiaiden keskuudessa.

– Altistuneita tulee myös paljon, kun ihmisillä on paljon kontakteja. Niiden vähentäminen olisi hyvin tärkeää, Askonen muistuttaa.

Sairaanhoitopiiri muistutti alueen asukkaita viimeksi perjantaina kuuden hengen kokoontumisrajoituksesta.

12.33 THL: Suomessa todettu 263 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 263 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 3 929, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä todettiin 6 596.

Tartuntamäärä on siis vähentynyt 2 667:llä.

Tartuntoja on raportoitu Suomessa koko pandemian aikana yhteensä 85 607. Virukseen liittyviä kuolemia oli todettu eiliseen mennessä 903.

THL:n on määrä julkistaa myöhemmin tänään tiedot viime vuorokauden aikana todetuista koronakuolemista sekä koronarokotteen saaneiden määrä.