Viikon vinkit Ro­va­nie­mel­lä – Uuden Ro­va­nie­men lista ko­ro­na­vi­rus­epi­de­miaan liit­ty­vis­tä pal­ve­luis­ta

Lista on päivitetty tiistaina 17.3.

Kaupassa käyntiin kehitetään ja tarjotaan nyt apua.
Kaupassa käyntiin kehitetään ja tarjotaan nyt apua.
Kuva: Jussi Leinonen

Ohessa tietoja koronavirusepidemiaan liittyvistä palveluista ja tapahtumista. Listaa ei päivitetä päivittäin. Tietoja voi lähettää sähköpostilla: ur.toimitus@uusirovaniemi.fi.

Tiedot ovat toimituksellista materiaalia eli toimitus valitsee ja käsittelee julkaistavat tiedot. Tarkoitus on auttaa rovaniemeläisiä poikkeustilanteen arjessa. Tiedoissa voi olla puutteita tai niihin voi tulla muutoksia julkaisun jälkeen. Toimitus ei vastaa mahdollisista virheistä.

Koronaviruksen vuoksi yleisötapahtumia ei järjestetä. Lisäksi monet vapaa-ajan paikat, esimerkiksi museot, Bio Rexin elokuvateatterit ja iso osa liikuntapaikoista on kiinni.

Kaupat

Koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville asiakkaille mahdollisuus rauhallisempaan kaupassakäyntiin ainakin seuraavissa kaupoissa. Ilmoitettu poikkeusaukioloaika on tarkoitettu ainoastaan riskiryhmiin kuuluville asiakkaille.

To 19.3. klo 7–8 K-Supermarket Kauppatorilla

To 19.3. ja pe 20.3. klo 7–8 K-Supermarket Rinteenkulmassa.

To 19.3. ja pe 20.3. klo 6.30–7 K-market Pöykkölässä.

Riskiryhmään kuuluville keräily- ja kotiinkuljetuspalvelu maanantaisin ja torstaisin Muurolan K-marketissa. Keräily 4,99 e, keräily ja kuljetus 8,99 e. Alakemijoen VPK tarjoaa palveluun maksuttoman kuljetuksen Muurolan lähialueille maanantaisin ja torstaisin klo 18 jälkeen. Tilaukset kaupalle. Palvelu on tarkoitettu vain karanteenissa oleville tai riskiryhmään kuuluville. Tilaukset p. 044 012 3016. Maksu tiliasiakkaille tilin kautta tai muutoin sovitusti.

Osa ruokakaupoista tarjoaa verkko-ostosmahdollisuutta joko nouto- tai kotiinkuljetuspalveluna. Palveluissa voi olla ruuhkaa suuren kysynnän vuoksi.

Apua kaupassakäyntiin

Lähitaksi Rovaniemi tarjoaa kaupassa tai apteekissa käyntipalvelun tavanomaisen taksikyydin hinnalla. Asiakas voi odottaa kotona tai lähteä itse mukaan. Kuljettaja hoitaa kaupassakäynnin. Palvelu ei sisällä alkoholiostoksia. Tarkemmat tiedot, ohjeet ja tilaukset p. 0200 88000 tai Lähitaksin muista palvelukanavista.

Rovaniemen Taksipalvelun kaupassakäyntipalvelu. Yhteydenotot: p. 029 009 1090 tai info@rovaniementaksipalvelu.fi. Kuljettaja käy puolestasi kaupassa ja toimittaa ostokset suoraan kotiisi. Hinta alk. 35 + ostokset.

Jaatilan Seisake Jaatilassa tarjoaa kaupassakäyntipalvelua.

Muut vapaaehtoispalvelut

Naapuriapuun keskittyvä sosiaalinen media Nappi Naapuri on julkaissut oman koronapu-sivuston, missä kuka tahansa voi tarjoutua auttamaan tai pyytämään apua. Sivustolla voi tarjota ja pyytää apua: www.nappinaapuri.fi/events/koronapu.

Facebookissa toimii Kauppa-apu Rovaniemi (korona) -ryhmä. Ryhmässä voi tarjota ja pyytää apua kaupassakäyntiin.

Huomaathan, että käyttäjä vastaa itse sosiaalisen median käyttöön liittyvistä riskeistä.

Muut palvelut

Monet erikoisalojen liikkeet sekä ravintolat ja kahvilat ovat alkaneet tarjota koronavirusepidemian vuoksi erikoispalvelua riskiryhmille tai kotiinkuljetuksia.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lapin piiri välittää hoitajia toistaiseksi lähes normaaliin tapaan. Lastenhoitotoiminnan kautta ei voi tällä hetkellä tilata hoitajaa sairaalle lapselle tai vanhemman ollessa sairaana.

Viihde

Kaikki on peruttu, Lentävän Poron teatterin komedia- ja impro-livelähetys pe 20.3. klo 19. Julkaisukanava ilmoitetaan myöhemmin sivuilla www.facebook.com/lentavaporo. Esiintyy Lentävä Poro feat. Stella Polaris ja Suomen impro-opisto.

Ounasvaaran hiihtokeskus ilmoitti tiistaina jatkavansa tavanomaisin aukioloajoin. Keskus on antanut asiakkaille ohjeita muun muassa hissin käyttöön.
Ounasvaaran hiihtokeskus ilmoitti tiistaina jatkavansa tavanomaisin aukioloajoin. Keskus on antanut asiakkaille ohjeita muun muassa hissin käyttöön.
Kuva: Pekka Aho

Liikunta, terveys

Ounasvaaran Ladun keskiviikkoiset avantouinnin yleisövuorot on peruttu. Seuran jäsenille on erilliset ohjeet harrastamiseen.

Ounasvaaran hiihtokeskus toistaiseksi avoinna normaalisti ma–pe klo 10–19, la–su ja arkipyhät klo 10–17, Taunontie 14. Rinteeseen suunnataan vain terveenä, ankkurihississä saa olla parina vain saman perheen tai seurueen jäsen. Tuolihississä pidetään metrin etäisyys tai matkustetaan vain saman perheen tai seurueen jäsenten kanssa. Tarkemmat toimintaohjeet esimerkiksi Suomen hiihtokeskusyhdistyksen sivuilta www.ski.fi/artikkelit.