Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Viikon ko­ro­na­seu­ran­ta: Ro­va­nie­mel­lä kolme uutta tar­tun­taa, Sal­las­sa yksi, Län­si-Poh­jas­sa kym­me­niä tar­tun­to­ja tällä vii­kol­la, virus liikkuu nyt ro­kot­ta­mat­to­mien nuorten kes­kuu­des­sa

Perjantai: Rovaniemellä kolme uutta tartuntaa

Rovaniemellä todettiin perjantaina kolme uutta koronatartuntaa. Kaksi niistä on karanteenissa olevilla henkilöillä.

Kolmannen tartunnan alkuperä oli vielä perjantai-iltapäivänä epäselvä, mutta sen todennäköinen lähde on Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Kuluvalla viikolla sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 18 koronatartuntaa. Niistä 16 on todettu Rovaniemellä, yksi Inarissa ja yksi Sallassa.

Perjantai: Länsi-Pohjassa 14 uutta tartuntatapausta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu keskiviikon jälkeen 14 uutta koronavirustapausta (tällä viikolla yhteensä 37). Tapauksista 6 on todettu karanteenien sisältä.

Torstai: Sallassa todettu koronatartunta

Sallassa on todettu koronavirustartunta paikkakuntalaisella henkilöllä. Tartunnan lähde on Lapin sairaanhoitopiirin alueella olevassa tunnetussa tartuntaketjussa.

Jäljitystyössä on todettu muutamia altistuneita, joista osa on asetettu karanteeniin ja osalle on suositeltu koronavirustestausta taudin itämisajan aikana.

Keskiviikko: Koronapotilaiden määrä sairaalassa kasvanut

Koronapotilaiden määrä sairaalahoidossa jatkaa kasvuaan, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sairaalahoidossa oli keskiviikkona 145 ihmistä, mikä on yhdeksän enemmän kuin maanantaina, jolloin edellisen kerran raportoitiin sairaalahoidossa olevista.

Sairaalassa olevista koronapotilaista tehohoidossa on yhteensä 33. Määrä on kasvanut maanantaista viidellä.

Kahden viime viikon ajalta koronavirustartuntojen määrä on yli 6 800, mikä on lähes 900 tapausta enemmän kuin edeltävien kahden viikon ajalta. Uusia tartuntoja on tänään raportoitu 666, kun eilen vastaava luku oli 583 kappaletta.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku kahden viime viikon ajalta on koko maassa 123, kun se edeltävän kahden viikon ajalta on noin 107. Sairaanhoitopiireittäin ilmaantuvuusluku on kahden viime viikon ajalta korkein Satakunnassa, jossa se on lähes 208. Ilmaantuvuusluku on yli 200 myös Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella, 202.

Keskiviikko: Länsi-Pohjassa 23 uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu maanantain jälkeen 23 uutta koronavirustapausta.

Sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Petra Portaankorvan mukaan noin puolet tartunnoista liittyy Metsä Groupin Kemin tehtailla ilmenneeseen tautiryppääseen.

– Tapauksista 11 on karanteenien sisältä.

Kahdeksan tapauksen osalta tartunnanlähde ei ole tiedossa.

– Tapausten määrä on selkeässä nousussa ja tautia esiintyy vapaana etenkin nuorilla rokottamattomilla henkilöillä.

Tiistai: Lapin sairaanhoitopiirissä yhdeksän uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu maanantain jälkeen yhdeksän uutta koronatapausta.

Yksi tapaus on todettu Inarissa ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä ja tartunnan lähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Tapaus kirjautuu viikolle 39 ja näin ollen viime viikon tapausmäärä on 41.

Kahdeksan muuta tänään todettua tapausta kirjautuu näytteenottopäivämäärän mukaan kuluvalle viikolle. Kaikki tapaukset on todettu Rovaniemellä. Tapauksista seitsemän on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä. Yhden tapauksen alkuperän selvittely on vielä kesken.

Koronatestejä tehtiin alueella viime viikolla 2963 kappaletta ja niistä pika-antigeenitestejä oli 2713 kappaletta. Positiivisia tapauksia suhteessa testausmäärään oli 1,38 prosenttia.

Lapin sairaanhoitopiirin väestöstä 1. rokotteen saaneita on 74,4 prosenttia ja kaksi rokotetta saaneita 61,9 prosenttia.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa edelleen rokottamisen tärkeydestä ja toivoo vielä jokaisen rokottamattoman yli 12-vuotiaan hakeutuvan rokotuksiin.

Maanantai: 13 tartuntaa Lapin sairaanhoitopiirissä

Viikonlopun aikana Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin 13 uutta koronavirustapausta.

Uusista tapauksista kolme todettiin Ranualla ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Tartuntojen lähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Loput kymmenen tartuntaa todettiin Rovaniemellä.

Rovaniemen tartunnoista kahden tartunnan lähdettä ei vielä tiedetä ja kolme tartuntaa liittyy aiempaan Rovaniemellä todettuun ketjuun.

Lisäksi viisi tartuntaa liittyy edeltävänä viikonloppuna järjestettyyn yksityiseen tapahtumaan. Kokonaisuudessaan kyseiseen tapahtumaan liittyy 15 koronatartuntaa.

Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin Viime viikolla (viikko 39) yhteensä 40 tapausta, joista suurin osa Rovaniemellä.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa edelleen rokottamisen tärkeydestä ja toivoo vielä jokaisen rokottamattoman yli 12-vuotiaan hakeutuvan rokotuksiin.

Testiin tulee edelleen hakeutua lievissäkin oireissa, mikäli omaa riskin vakavalle koronataudille, on voinut altistua tai työskentelee sote-alalla.

Maanantai: Länsi-Pohjassa 8 uutta tapausta

Länsi-Pohjassa todettiin kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Viime viikon tapauksista valtaosa liittyy Metsä Groupin Kemin tehtailla ilmenneeseen tautiryppääseen.

Ruotsista peräisin olevia tartuntoja todettiin neljä. Osassa todetuista tapauksista tartunnanlähde on epäselvä.

Viikolla 39 tapauksia todettiin yhteensä 45. Koronavirukselle altistuneiden määrä on yli 400.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin rokotekattavuus on hieman valtakunnan tasoa alhaisempi. 72,9 % Länsi-Pohjan väestöstä on saanut yhden rokotusannoksen ja noin 60,8 % molemmat annokset.

– Rokotteita on nyt hyvin saatavilla, joten kaikkien rokotuksen piiriin kuuluvien kannattaa hakeutua rokotettavaksi.