Viiden ihmisen us­ko­taan saaneen sur­man­sa mök­ki­pa­los­sa Poh­jois-Nor­jas­sa – mökistä pe­las­tau­tu­nut joutui kul­ke­maan ki­lo­met­rien matkan huo­no­jen pu­he­lin­yh­teyk­sien vuoksi

Viisi ihmistä on kateissa lauantain vastaisena yönä tapahtuneen mökkipalon jäljiltä Pohjois-Norjassa. Neljä viidestä kateissa olevista on vahvistamattomien tietojen mukaan alle 16-vuotiaita lapsia.

Andöyn kunnassa sijaitsevassa mökissä oli tulipalon sattuessa kuusi ihmistä, joista yksi mies onnistui pääsemään ulos ja hälyttämään apua. Palanut mökki sijaitsi saaressa, jossa matkapuhelinverkon kuuluvuus on niin huono, että mökistä päässyt mies joutui kulkemaan useiden kilometrien päähän ennen kuin pystyi hälyttämään apua, kertoi norjalaislehti VG.

Poliisi uskoo kaikkien viiden kadonneen kuolleen tulipalossa. Poliisin edustaja kertoi lauantaina yleisradioyhtiö NRK:lle, että viranomaiset uskovat etteivät viisi ihmistä päässeet ulos mökistä palon sytyttyä.

Palosta saatiin hälytys kello 4.30 aikaan lauantaiaamuna ja sen syttymisyy ei ole selvillä. Asiasta uutisoi Suomessa MTV.