Vi­her­alueet pysyvät kun­nos­sa ke­sä­työn­te­ki­jöi­den avulla

Kesätyöntekijöiden panos on tänäkin vuonna Kemin kaupungille todella tärkeää.

Kesätyöntekijöiden kätten jäljet näkyvät ympäri Kemiä.
Kesätyöntekijöiden kätten jäljet näkyvät ympäri Kemiä.
Kuva: Anni Pelli

Kun kemiläiset vasta heräilevät, kaupungin kesätyöntekijät ovat jo kunnossapitotöissä ympäri kaupunkia.

Kemin kaupunki palkkaa joka kesä nuoria kaupungin kunnossapitoon. Kesätyöntekijöitä on palkattu muunmuassa yhdyskuntatekniikkaan puistoihin, liikenneväylille sekä liikuntapaikoille, kone- ja kuljetuspalveluihin avuksi, keskusvarastolle, tilapalveluun kiinteistönhoitoon sekä siivoukseen, nuorisotyöhön liikennepuistoon ja Puuhapakuun, kirjastoon ja kotihoitokeskukseen.

Yleensä jokainen hakija on saanut paikan ja tänä vuonna se olikin pelastus monelle nuorelle, sillä kesätyöpaikat jäivät harvaksi koronatilanteen vuoksi. Viheralueiden kunnossapitoon palkattiin tänä kesänä 60 kesätyöntekijää ja ylipäätään kesätyöntekijöitä Kemin kaupungilla on tänä kesänä noin 170.Työjakso kestää kolme viikkoa, työpäivä alkaa kello 7 ja päättyy kello 14.

–Hain tänne, koska olin täällä myös viime vuonna ja täällä oli mukavaa, kun saa olla ulkona. Lisäksi tänne oli helppoa hakea. Olen ollut tänä kesänä töissä puolitoista viikkoa ja on ollut kivaa. Työtehtäviini on kuulunut muunmuassa haravointia ja trimmeröintiä, kertoo viheralueiden kunnossapitotöissä oleva lukiolainen Sara Rinne.

–Itse hain lähinnä rahan takia, mutta on ollut mukavaa, vaikkakin vähän rankkaa. Olin viime vuonna kesätöissä siivoilemassa, mutta nyt hain tänne, kertoo myöskin lukiossa opiskeleva Noomi Virtanen.

Viheralueiden kunnossapidossa kesätyöntekijät vastaavat muunmuassa kaupungin omista kiinteistöistä esimerkiksi Sauvosaaren koulun ja sairaalan pihoista, puistoista sekä puistokaduista kuten Meripuistokatu. Kesätyöntekijöiden panos on kaupungille todella tärkeää ja heidän kättensä jälkeä saamme ihailla taas koko kesän.

–Kesätyöntekijöitä voi kiittää muunmuassa siitä, miten he jaksavat tulla aina ajoissa töihin ja he ovat motivoituneita ja innostuneita, painottaa Kemin kaupungin puistotyönjohtaja Katri Lassila.

Kemin kaupungin kesätyöntekijöillä riittää tekemistä ja myös valinnanvaraa eri työtehtäviin löytyy.