Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Vielä tämä viikko aikaa il­moit­tau­tua Kemin hyö­dyl­li­sin puu­tar­ha -kil­pai­luun

Palkinnot jaetaan Elonkorjuumarkkinoilla.

Nyt etsitään hyödyllisinsä kotipuutarhaa Kemissä.
Nyt etsitään hyödyllisinsä kotipuutarhaa Kemissä.

Vielä tällä viikolla, sunnuntaihin 31.7. kello 16 mennessä  kemiläiset voivat ilmoittaa pihansa leikkimieliseen Kemin hyödyllisin kotipuutarha -kilpailuun.

Kisassa on yksi sarja ja siihen voivat osallistua kaikki Kemissä sijaitsevat kotipuutarhat: yksityiset sekä taloyhtiöt, joiden kotipuutarhan hoitamisesta vastaavat asukkaat itse.

Ilmoittaja voi olla kotipuutarhan omistaja tai joku muu, esimerkiksi naapuri, kaupunginosayhdistys, yksityishenkilö, yritys tms. Ilmoittajan on syytä varmistaa, haluaako ilmoitettava osallistua. Puutarhat katselmoidaan viikon 33 alussa ja voittaja julkistetaan perjantaina 19.8. kello 13 Kemin Elonkorjuumarkkinoilla yhteydessä. Kolme parasta palkitaan Prisman lahjakortilla.

Kilpailun järjestää Kemin kaupunki, kaupunkiviljelyhanke ja yhteistyökumppaneina ovat Prisma Kemi sekä Lounais Lappi -lehti.

Ilmoittaudu tästä kilpailuun: https://www.kemi.fi/tapahtumat/kemin-hyodyllisin-kotipuutarha-2022-kilpailu/

Elonkorjuumarkkinat elokuussa Täiköntorilla

Elonkorjuumarkkinat järjestetään tänä vuonna 19.–20.8.

Perjantaina markkinoilla nähdään myös Saana & Ville Duon esityksiä tunnin välein kello 14, 15 ja 16. Duo esittää suomalaisia pop-rock-iskelmän covereita akustisen kitaran säestämänä. Heiltä kuullaan Elonkorjuumarkkinoilla myös uusia tapahtumaa varten harjoiteltuja covereita.

Lauantaina esiintyy Teemu Ylinikka, joka on kemiläinen laulaja-lauluntekijä. Hänen ohjelmistonsa koostuu oman tuotannon lisäksi rock- ja popgenren suurimmista hiteistä aina kasarista tähän päivään. Ylinikan esityksiä voi kuunnella kello 12, 13 ja 14.

Samana päivänä järjestetään myös Pelastakaa Lapset ry:n Suuret Lastensynttärit klo 10-12 Kemin kulttuurikeskuksessa. Lastentapahtuman teemana on Sirkus ja paikalla esiintyy Oulun Tähtisirkus, joka opettaa myös sirkustempputaitoja työpajoissaan.