Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Ve­si­mak­sut nou­sus­sa Sa­vu­kos­kel­la

Savukosken kunnanhallitus esittää valtuustolle vesi- ja jätevesimaksujen korottamista ensi vuoden alusta. Vesi on kunnassa koko maan tasoon verrattuna edullista, 1,55 euroa kuutiolta.

Hintaan esitetään kymmenen prosentin nousua, jolloin uusi taksa on 1,7 euroa kuutiolta ilman arvonlisäveroa ja 2,11 euroa alvin kanssa. Jäteveden hinta noussee 3,15 eurosta 3,6 euroon kuutiolta, alvin kanssa 4,46 euroon. Vesilaitoksen perusmaksu omakotitaloille nousee 48 euroon ja jätevesilaitoksen 72 euroon.

Korotukset ovat tarpeen uuden jätevesipuhdistamon rakennuskustannusten ja muiden investointien takia.

Kunnanhallitus valitsi kutsutaksiliikenteen toteuttajaksi Taksi Mika Peltoniemi Oy:n marraskuun alusta alkaen. Linjoja on aiemman käytön ja toiveiden perusteella kahdeksan, joista perjantain linja Pelkosenniemeltä Martin kylään ja siitä edelleen Nuortille asti on uusi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.