kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Venäjän "mi­ni-Na­to" ku­rit­taa Ka­zaks­ta­nis­sa tyy­ty­mä­tön­tä kansaa – Putin paa­lut­taa­kin neu­vos­to­im­pe­riu­mia nyt Uk­rai­nan itäi­ses­sä lä­hi­maas­sa

Kazakstanin protesteista ja niiden taltuttamisesta on avautunut uusi rintama Venäjän sotatoimille. Venäjä lähetti harvan tunteman jälkineuvostoliittolaisen sotilasliittonsa naapurimaahan turvaamaan sen valtaeliitin asemaa.

Näkökulma

Turvallisuusjoukot tulittivat varoittamatta väkijoukkoon Kazakstanissa ja kertoivat tappaneensa kymmeniä hallitusta vastustavia mielenosoittajia. Kovat otteet entisen Neuvostoliiton takamaissa eivät tule yllätyksenä, mutta tällä kertaa Kazakstanin tapahtumasarja asemoituu osaksi suurvaltapolitiikan rajua tulehdusta.

Venäjän Vladimir Putinia pitkään seuranneelle Kazakstanin protestien taltuttaminen on ahaa-elämys. Koko ajan on odotuksissa ollut: pian tapahtuu varmasti jotakin muuta kuin Ukraina, jotakin yllättävää.