Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Venäjä olisi oi­keu­te­tus­ti voinut lä­het­tää esi­mer­kik­si so­ta-aluk­sia kaa­su­put­kien rä­jäh­dys­koh­taan – "Ta­lous­vyö­hyk­keel­lä on me­ren­ku­lun vapaus"

Nord Stream -kaasuputkissa Itämeren pohjassa on havaittu räjähdyksiä, ja useat tahot ovat arvelleet syyllisen olevan Venäjä. Onko Venäjän tai minkä tahansa muun maan aluksilla oikeus kulkea vapaasti talousvesivyöhykkeellä, jossa räjähdykset tapahtuivat? Kysyimme asiaa ulkoministeriön kansainvälisen oikeuden yksiköstä.

Nord Stream -kaasuputket ovat räjähtäneet Ruotsin ja Tanskan talousvesivyöhykkeillä neljästä kohtaa.
Nord Stream -kaasuputket ovat räjähtäneet Ruotsin ja Tanskan talousvesivyöhykkeillä neljästä kohtaa.
Kuva: Danish Defence Command / HANDOUT

Nord Stream -kaasuputkien räjähdyksissä on vielä paljon epäselviä yksityiskohtia. Venäjän on epäilty aiheuttaneen vuodot, mutta varmuutta tähän ei välttämättä ikinä saada.

On hyvin todennäköistä, että kaasuputkien räjähtäminen johtuu sabotaasista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.