Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Veli velka otet­taes­sa, vel­jen­poi­ka mak­set­taes­sa

Suomen 2020 vuosibudjetin summa on 57,6 miljardia euroa. Maalle on kertynyt normaalien vuosimenojen ohella muutakin painolastia lähivuosina maksettavaksi. Suurin menoerä on Suomen hävittäjäkannan uusiminen. 64 hävittäjän osto maksaa 10 miljardia euroa, ja käyttökustannukset lasketaan kymmenissä miljardeissa. Yksi hävittäjän ilmaan nousu vie polttoainetta saman verran millä yksi henkilöauto liikkuu vuoden. Lisäksi on päätetty kahden taistelulaivan uusimisesta, hinta yhteensä 1 232 miljardia euroa.

Hävittäjien uusiminen muodostaa kansantaloudelle suurimman rasitteen, vaikka se voidaan jakaa useammalle vuodelle. Työttömien vuosittaisia tukia joudutaan kaventamaan. Niukemmin riittää rahoja myöskin lapsille ja vanhuksille. Monet ylläpitotoimet, kuten teiden kunnostus, eivät toteudu. Elämme koronakautta, jonka pituudesta ja kustannuksista ei ole tietoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.