Juuri nyt: Hal­li­tus esittää "ro­ko­te­pak­koa" so­te-työn­te­ki­jöil­le – jat­kos­sa alan töissä olisi oltava jokin suoja koronaa vastaan

Lukijalta: Län­si-Poh­jas­sa läh­det­tiin sutta pakoon, mutta vas­tas­sa olikin karhu

Matkailu: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Veit­si­luo­don teh­taal­le avat­tiin TE-toi­mis­ton pal­ve­lu­pis­te

Lapin TE-toimisto perusti yhdessä työnantajan kanssa palvelupisteen Stora Enson Veitsiluodon tehtaalle. 12.7.2021 auenneessa palvelupisteessä TE-toimiston asiantuntijat auttavat irtisanottuja työntekijöitä työnhakijaksi ilmoittautumisessa ja työnhakuun liittyvissä asioissa, sekä kertovat TE-toimiston tarjoamista mahdollisuuksista, muun muassa avoimista työpaikoista ja koulutuksista. Asiantuntijat ovat paikalla kolmena päivänä viikossa klo 9-13. Pisteelle voi tulla ajanvarauksella tai aikaa varaamatta. Pisteeltä löytyy myös tietokoneita hakijoiden käyttöön.

Lapin TE-toimiston palvelujohtaja Tero Hyttinen näkee, että palvelupisteelle on nyt kova tarve ja sen organisointiin on varauduttu.

–Palvelumme vastaavat muutostilanteiden vaatimuksia ja siksi olemme valmiita mukauttamaan toimintatapojamme asiakkaitten tarpeiden ja tilanteen edellyttämällä tavalla.

Hyttisen mukaan tilanteeseen on myös luvattu rahallista tukea mukaan.

–Tällainen erillisen palvelupisteen järjestäminen ei ole sinänsä poikkeuksellista. Palveluiden järjestämisessä auttaa Lapin TE-toimistolle ja ELY-keskukselle myönnetty työllisyysrahoitus 2,55 miljoonaa euroa, joka on osa hallituksen Kemi-Tornion rakennemuutoksen hoitoon myöntämää kokonaisrahoitusta, 12,75 miljoonaa euroa, Hyttinen toteaa.

Irtisanotuille järjestetään viikoittain useita muutosturva- ja koulutusinfoja ajalla 12.-28.7.2021. Infot järjestetään porrastetusti koronatilanteen vuoksi. Ruotsissa asuville irtisanotuille on luvassa oma info muun muassa työttömyysturva-asioihin liittyen. Ammatinvalintapsykologin palvelut ovat irtisanottujen käytettävissä tehtaan työnhakupisteellä ja koulutusinfoissa viikkokalenterin mukaisesti. Koulutusinfoissa esitellään myös ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluja.