Veikka Körkkö pelaa kahta lajia – ja myös kahden maan vä­reis­sä

Jääpalloa ja jääkiekkoa pelaava torniolaisnuorukainen harrastaa Haaparannalla.

Torniolainen 14-vuotias Veikka Körkkö pelaa jääpalloa LRK:n maalissa Haaparannan tekojäällä. Naapurihallissa hän pukee ylleen HTUHC:n jääkiekkovarusteet. Torniolainen 14-vuotias Veikka Körkkö pelaa jääpalloa LRK:n maalissa Haaparannan tekojäällä. Naapurihallissa hän pukee ylleen HTUHC:n jääkiekkovarusteet. Torniolainen 14-vuotias Veikka Körkkö pelaa jääpalloa LRK:n maalissa Haaparannan tekojäällä. Naapurihallissa hän pukee ylleen HTUHC:n jääkiekkovarusteet.
Torniolainen 14-vuotias Veikka Körkkö pelaa jääpalloa LRK:n maalissa Haaparannan tekojäällä. Naapurihallissa hän pukee ylleen HTUHC:n jääkiekkovarusteet.
Torniolainen 14-vuotias Veikka Körkkö pelaa jääpalloa LRK:n maalissa Haaparannan tekojäällä. Naapurihallissa hän pukee ylleen HTUHC:n jääkiekkovarusteet.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Torniolaisen LRK:n maalia vartioi toisen polven jääpalloilija Veikka Körkkö. 15-vuotiaiden Suomen maajoukkueessa viime keväänä MM-pronssia pelannut nuorukainen ei ole vielä tehnyt lopullista valintaa lajiensa välillä.

– Pelaan jääpalloa maalissa ja jääkiekossa olen puolustaja. Tämä on hyvä yhdistelmä, jossa saan myös luistelua harjoitettua. Lajit eivät ole toistensa tiellä, ainakaan vielä. Järjestelyä kaikkeen mukaan ehtiminen tietysti vähän vaatii.

-

Putaan koulussa kahdeksatta luokkaa käyvä urheilija suuntaa käytännössä joka arkipäivä Haaparannan tekojäälle tai Kubenin jäähalliin.

– Harjoituksia on joka arkipäivä, ellei viikonloppuna ole pelejä. Jos olen pelireissussa viikonlopun, niin yritän pitää viikolla jonkun päivän vapaata, Veikka kertoo.

-

Torniolaisnuorukainen vakuuttaa aikaa jäävän myös kavereille ja muille harrastuksille pelikauden aikana.

– Jääpallokausi kestää marraskuusta maaliskuuhun ja kiekkoa pelataan lokakuusta maaliskuuhun. Keväällä on parin viikon harjoitustauko ja sitten siirrytään kesäharjoituksiin.

Urheilu on Veikalle tärkeä osa elämää.

– Aamu alkaa NHL-tulosten katsomisella. Urheilu-uutisia seuraan eri nettisivuistoilta.

Pikkupojasta jääpallokentän reunalla viihtynyt Veikka myöntää isän ja äidin olevan enemmän jääpalloharrastuksen kannalla, mutta hän itse ei ole vielä tehnyt lajivalintaa.

– Katsotaan nyt mitä peruskoulun jälkeen teen. Voi olla, että jään Tornioon, tai lähden Rovaniemelle tai muualle jatko-opintoihin. Nyt kuitenkin vielä jatketaan kotikentillä pelaamista. Jääpallopelit vievät pitkin Suomea. Vastaavasti jääkiekkohallit tulevat tutuksi Kiirunasta Bodeniin välillä.

Urheiluperheessä isosisko Viivi lähti syksyllä Rovaniemelle lukioon, jotta voi jatkaa lentopallon pelaamista.

– Hiljaista talossa on, kun sisko on viikot poissa, velipoika myöntää.

Lapin Kansan 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kiersimme tapaamassa Lapin kansaa eri puolilla Lappia:

Milleniaali viihtyy nuotiolla ja näyttelyissä

Maitotilalla eletään lehmien rytmiin

Rekkaralli huristaa Veijo Wahlbergin korjaamon seinän vierestä: "Tässä ollaan liikepaikalla"

Taiteilija Veli Koljonen asuu koiransa kanssa kahden lähes 1000 neliön kelolinnaa: "On tässä ilonsa, mutta on päänsärkyäkin"

Eero Perttunen on huuliharpunsoiton Suomen mestari ja poronomistaja, joka kuvaa ja nimeää kaikki poronsa: "Kun alan johonkin, alan tosissaan"

Pokémoneja jahtaava sinkku, jonka nauru täyttää koko sotilaskodin: Camilla Huuhtanen ei ole ihan tavallinen sotilaspastori

Toisen polven mainari kaivaa kultaa Kittilässä: "Olemme viihtyneet kaikin puolin"

Airi Peltoniemi johtaa kiekkoseuraa Kemijärvellä: "Jos teen omille lapsille, voin tehdä samalla muillekin"

Salim Bilen luki lapsena matkakirjan ihmeellisestä maasta – nyt hän tekee pizzoja Posiolla

Anita, 83, ja Erkki, 85, tekevät yhä vuoden polttopuunsa omin käsin omasta metsästä: "Työläintä siinä on tiereikien suunnittelu"

Lääkäripariskunta pitää kirjansa Utsjoella, vaikka muutti Ivalosta Ouluun: "Ehkä tämä on sitä modernia jutaamista"