Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vastuu kuuluu Ro­va­nie­men päät­tä­jil­le

82-vuotias muistisairas äitini on ollut kotihoidon piirissä reilun vuoden. Sairaus on edennyt järkyttävän nopeasti ja etenee luotijunan tavoin "hoitotoimenpiteiden" ansiosta lisää.

Rovaniemen päättäjät ovat avainasemassa vanhushuollon parantamisessa. Laki määrittää tarkasti, mitä kunnan tulee tehdä ja miten – millaista hoitohenkilöstöä on oltava ja miten omaiset otetaan mukaan hoidon suunnitteluun. Sosiaalihuollosta vastaavien on vuosittain arvioitava iäkkäiden palvelujen riittävyyttä ja laatua. Palautetta tulisi kerätä niitä käyttäviltä, omaisilta ja läheisiltä sekä kunnan henkilöstöltä.

Onko Rovaniemen sosiaalihuolto ollut toimeton vai päättämätön? Kuka on vastuussa tilanteesta, jossa palveluasunnoista vastaava taho sanoo, että oikeastaan korona on syypää, koska normaalia vanhusvähemää ja näin vapautuvia paikkoja ei ole tapahtunut? Kuinka samoista asunnoista päättävä voi sanoa, että kaupunki vähät välittää lakimuutoksesta, jonka mukaan vanhukselle on palveluasunto löydyttävä kolmessa kuukaudessa? Onko tämä Rovaniemen tapa toimia muissakin lakisääteisissä päätöksissä?

Äiti sai osaavilta kotihoitajilta hyvää hoitoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.