Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Vas­taa­mon tu­le­vai­suus pun­ta­ril­la tors­tai­na: jat­kuu­ko toi­min­ta? MTV: Yhtiön toi­mi­tus­joh­ta­ja Heini Pirt­ti­jär­vi erosi teh­tä­väs­tään

Psykoterapiakeskus Vastaamon toimipiste Helsingin Pasilassa.
Psykoterapiakeskus Vastaamon toimipiste Helsingin Pasilassa.
Kuva: Arttu Laitala

Heini Pirttijärvi on eronnut Psykoterapiakeskus Vastaamon toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Asiasta uutisoi MTV.

Pirttijärvi aloitti tehtävässään viime marraskuussa, kun tieto yhtiöön kohdistuneesta tietomurrosta oli tullut julki.

Vastaamon hallitus selvitti tammikuun alkuun saakka vaihtoehtoisia malleja liiketoiminnan jatkamiselle. Hallitus sai työnsä päätökseen 4. tammikuuta ja jätti ratkaisumallit omistajien päätettäväksi ylimääräisessä yhtiökokouksessa, joka pidetään tämän viikon torstaina. Yrityksen kohtalo on siis puntarissa parin päivän päästä.

Sovitun tehtävän tultua suoritetuksi hallitus erosi tehtävästään. Asiakastyö ja liiketoiminta ovat jatkuneet toistaiseksi normaalisti.

Vastaamo ja sen asiakkaat joutuivat tietomurron ja kiristyksen uhreiksi viime syksynä. Jopa kymmenien tuhansien ihmisten tiedot joutuivat vääriin käsiin. Keskusrikospoliisi on tutkinut asiaa.

Vastaamo on kertonut, että tapaus on rasittanut yhtiön taloutta merkittävästi. Vastaamon taloudellinen ahdinko johtuu erityisesti suurista kertaluontoisista kulueristä, jotka liittyvät tietomurron ja siihen johtaneiden syiden selvittämiseen ja tietoturvan vahvistamiseen, sekä tuen ja hyvitysten tarjoamiseen uhreille.