Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Va­rus­mie­het saamaan oppia ra­ja­val­von­nas­ta

Maanpuolustuksen Tuki ry järjesti 2017 Pohjoista turvallisuutta yhdessä seminaari Rovaniemellä Korundissa. Itärajan pitävyys puhutti jo tuolloin.

Muistissa oli tuoreeltaan vuoden 2015 pakolaisaalto Tornion kautta. Myös itärajalle ilmestyi tulijoita kautta koko pitkän itärajamme. Jo tuolloin tunnistimme rajaongelmamme, joita oli käytännössä koeteltu aika kovalla kädellä.

Tilaisuudessa sai esittää kysymyksiä aiheesta ja kysyin, että miksei suomalaisia varusmiehiä voitaisi kouluttaa käytännössä myös rajapartioinnissa rajajoukkojen kanssa joka helpottaisi ja tukisi jo tuolloin rajavartioston resurssiongelmaa ja antaisi samalla arvokasta ja mielekästä käytännön kokemusta ja oppia nuoremmille Rajakomppanian ja Jääkäriprikaatin varusmiehille.

Rajavartioston eversti vastasi asiassa muistaakseni lyhyesti: ”Lainsäädäntömme estää varusmiesten käyttämisen rajan partioinnissa..”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.