Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

"Var­mas­ti ää­nes­tys­päi­vä on tuonut meille lisää ääniä, mutta onko riit­tä­väs­ti lisää" – Haa­vis­to uskoo, että ero Stub­biin on vielä ku­rot­ta­vis­sa kiinni

Jännitys tulee säilymään loppuun asti, presidenttiehdokas Pekka Haavisto kommentoi.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kommentoi kampanjansa olleen hyvä ja nousujohteinen.
Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kommentoi kampanjansa olleen hyvä ja nousujohteinen.
Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto uskoo, että ero vastaehdokkaaseen Alexander Stubbiin on vielä mahdollista kuroa kiinni.

– Hieman takamatkalta lähdetään, mutta tämä on mahdollista vaalipäivän äänissä vielä saada kiinni. Jännitys tulee säilymään loppuun asti, Haavisto sanoi.

Hän kommentoi tilannetta kello 20:n jälkeen, kun siihen mennessä lasketut äänet oli julkistettu.

Vihreiden tukema valitsijayhdistyksen ehdokas Haavisto sai iltakahdeksaan mennessä lasketuista äänistä 47,3 prosenttia. Kokoomuksen ehdokkaan Stubbin ääniosuus oli 52,7 prosenttia. Äänistä oli tuolloin laskettu noin 59 prosenttia.

Haaviston mukaan peli ei ole menetetty.

– Varmasti äänestyspäivä on tuonut meille lisää ääniä, mutta onko riittävästi lisää, se nähdään tässä illan ääntenlaskun kestäessä. Täytyy odottaa loppuun asti tämänkin vaalin tulokset, Haavisto sanoi vaalivalvojaisissa Korjaamolla Helsingin Töölössä.

Hänen mukaansa kampanja on ollut hyvä ja nousujohteinen.

– Se näkyi viimeisinä päivinä, että on tehty erittäin hyvää tulosta, ja valtava määrä ihmisiä on tullut tilaisuuksiin. On saatu tehokas kampanja aikaan. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet sitä tekemässä.