Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Var­hais­kas­va­tuk­sen hätä on to­del­li­nen

Olemme huolissamme varhaiskasvatuksen haasteista, ammattilaisten työssä jaksamisesta ja alan vetovoimaisuudesta. Eduskuntavaalien yksi tärkeä teema on julkisen sektorin palvelujen riittävyys etenkin varhaiskasvatuksessa. Lasten Pisa-tulosten lasku pistää pohtimaan varhaiskasvatuksen vaikutusta huonontuneisiin tuloksiin.

Peruskoulussa tavoitteena oleva inkluusio edellyttää entistä enemmän valmiuksia lapsen kasvun tukemiseen jo varhaiskasvatuksessa. Tällä varmistetaan lapsen pärjääminen opetuksessa peruskoulun alkamisesta lähtien. Varhaiskasvatuksen merkitystä ei voi vähätellä, sillä sen tarkoituksena on taata jokaiselle lapselle mahdollisuudet siirtyä peruskouluopetukseen hyvillä sosiaalisilla taidoilla.

Lapsen kasvun tukemisen ketju alkaa päiväkodista. Siksi on tärkeää, että alan ammattilaisilla on välineet ja resurssit tehdä laadukasta varhaiskasvatusta.

Edellytämme tulevilta kansanedustajilta tekoja vaalilupausten sijaan. Alan arvostus näkyy päätöksinä, jotka edistävät palkkausta, kehittävät työoloja ja antavat alan ammattilaisille mahdollisuuden koulutukseen.

Tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät