Va­pun­viet­to sujunut rau­hal­li­ses­ti koko maassa – rat­ti­juop­po uhkaili po­lii­sia ko­ro­na­vi­ruk­sel­la

Poliisi kiittelee kansalaisia "erittäin kiitettävästä" sääntöjen ja ohjeiden noudattamisesta vapunvietossa.

Helsinki
Poliisin mukaan vappuaattoa on juhlittu rauhallisesti koko maassa.
Poliisin mukaan vappuaattoa on juhlittu rauhallisesti koko maassa.

Vapunvietto Suomessa on sujunut rauhallisesti koko maassa, kertoo poliisi.

Julkisilla paikoilla on ollut hiljaista, eikä poliisi ole joutunut puuttumaan juurikaan juhlintaan. Minkään poliisilaitoksen alueella poliisi ei ole havainnut kiellettyjä yleisötilaisuuksia.

Myöskään julkisilla paikoilla ei ole kokoonnuttu runsain joukoin.

Poliisilla on hoitanut torstai-iltaan mennessä lähinnä tavallisia poliisitehtäviä, jotka eivät suoraan liity poikkeusoloihin. Poliisi arvioi, että hälytystehtäviä on ollut vähemmän kuin aiempina vuosina.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella poliisi on kirjannut yhden poliisiin kohdistunut koronaviruksella uhkailun omaisuus- ja rattijuopumustehtävän yhteydessä.

Poliisin mukaan kansalaiset noudattavat koronarajoituksiin liittyviä ohjeita ja sääntöjä erittäin kiitettävästi. Poliisi toivoo, että sama rauhallinen vapunvietto jatkuu myös perjantaina.

Oulussa salakapakkavinkki

Poliisin mukaan ihmisiä on ollut liikkeellä huomattavasti vähemmän verrattuna aikaisimpiin vuosiin. Pääasiassa ihmiset ovat liikkuneet yksittäin tai muutaman hengen seurueissa.

Vilkkaimmin ihmiset ovat olleet liikkeellä ostoskeskuksissa ja hypermarketeissa.

Myös liikenne on sujunut koko maassa rauhallisesti.

Tieliikenne on lisääntynyt jonkin verran Sisä-Suomen ja Lapin poliisilaitosten alueella.

Poliisi on valvonut ravintoloiden toimintaa koko maassa. Ravintoloiden toimintarikkomuksia ei ole havaittu valvonnan aikana. Poliisi on saanut yhden salakapakkavinkin Oulun poliisilaitoksen alueella.

Nuoriso hyväkäytöksistä

Poliisi kertoo opastaneensa Helsingissä opiskelijoita noin kymmenen kertaa.

Nuorison tekemisiin poliisi ei ole joutunut puuttumaan missään päin maata, eikä ole tavannut yli 10 hengen nuorisoseurueita.

Sisä-Suomen poliisin alueella Tampereella puistoissa on oleskellut vain muutamia kymmeniä ihmisiä muutaman ihmisen ryhmissä. Jyväskylässä katukuvassa on näkynyt normaalia enemmän jalankulkijat torstaina iltapäivällä, mutta kasaantumia ei poliisi ole havainnut.

Kaakkois-Suomen alueella puututtiin yhteen julkiseen oleskeluun. Yli 10 hengen sekä aikuisista että lapsista koostuva seurue havaittiin puistossa grillaamassa. Poliisin ohjeistamana seurue poistui paikalta.

Itä-Suomessa poliisi joutui puuttumaan lasten touhuiluun, kun näiden patoutunut energia purkautui ei-toivotulla tavalla.

Hämeen poliisilaitoksen alueella havaittiin nuorisoa jonkin verran yöllä autolla liikkeellä.