Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Van­hus­hoi­don tärkeys tun­nus­tet­ta­va

Kuntavaaleissa vanhustenhoito on ollut kauan kärkiteema. Ihmiset ovat huolissaan, saavatko he ja heidän läheisensä ajoissa hyvää hoitoa ja onko hoitajia riittävästi hoivakodeissa ja kotihoidossa.

Vanhustenhoidon kehittämisessä ollaan oikealla tiellä. Ympärivuorokautisen hoidon sitova henkilöstömitoitus on hyvä alku, ja lakia tulee noudattaa kaikissa yksiköissä kaikkina vuorokaudenaikoina. Myös kotihoidon henkilöstömitoitus on saatava kuntoon. Moni on huolissaan, käykö hoitaja tarpeeksi usein ja onko käynteihin sopivasti aikaa. Vaikka koti on monelle mieluisin asuinpaikka, ei se aina ole kaikille sopivin hoitopaikka. Kaikille tuleekin osoittaa tarpeenmukainen, turvallinen hoitopaikka, ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköitä ja hoitopaikkoja tulee olla riittävästi.

Ikääntyneillä on oikeus hyvään hoitoon, osaaviin hoitajiin, riittävään ravintoon ja ulkoiluun. Korona on nostanut esiin ulkoilun puutteet eikä ongelma ole uusi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.