Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Val­tuu­tet­tu puhuu Putinin suulla

Rovaniemen kaupunginvaltuutettu Vesa Puurosen (vas.) mielipide (LK 19.4.) edustaa puhtaimmillaan Venäjän propagandan levittämistä. Tapa on niinikään Venäjältä kopioitu. Asiat käännetään juuri päinvastaisiksi kuin ne todellisuudessa ovat.

Puuroselle Suomen liittyminen puolustusliittoon on sodan lietsontaa. Kysymys on tietysti Suomen turvallisuuden lisäämisestä laajentumaan pyrkivän imperialistisen Venäjän naapurina. Todellisen karvansa Venäjä paljasti lopullisesti hyökättyään Ukrainaan.

Puuronen on kääntänyt asetelman tässäkin nurinpäin. Hänen mukaansa meneillään on USA:n pyrkimys poistaa Venäjä maailmanpolitiikasta. Näkemys on kuultu diktaattori Putinin sanomana tämän tästä.

Tosiasiassa Venäjää ei uhkaa mikään. Fakta on, että Venäjä hyökkäsi. Se tappaa, tuhoaa, ryöstää ja raiskaa tavoitteenaan Ukrainan hävittäminen. Puuronen kutsuu sodanlietsonnaksi, kun hyökkäyksen kohteeksi joutunutta autetaan. Hänelle Suomen turvallisuuden maksimointi on niinikään sodanlietsontaa.

Puuronen puhuu Suomesta hyödyllisenä idioottina, USA:n tahdottomana sätkynukkena. Ilmaisu "hyödyllinen idiootti" on varmasti Puuroselle perin tuttu. Häntä voi sanoa juuri tässä asiassa kokemusasiantuntijaksi.

Hänen heittonsa Niinistön näkemyksestä ydinaseista ja ydinsodasta paljastaa, miten kirjoituksessa esitettyihin väitteisiin pitää suhtautua. Niissä ei ole totuuden häivääkään.

Nato perustettiin puolustusliitoksi, kun imperialistinen Neuvostoliitto tavoitteli alueensa laajentamista ja kommunismin levittämistä. Nyt uhkana on laajentumishaluinen Venäjä. Raaka diktatuuri sekin.