tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Val­tio­va­rain­mi­nis­te­ri Saa­rik­ko vastaa ko­koo­muk­sen vel­ka­kri­tiik­kiin – "Suomi vel­kaan­tu­nut kai­kis­sa hal­li­tuk­sen vä­reis­sä"

Hallituksella ei Annika Saarikon mukaan ole varaa siirtää työllisyystoimia. Vaarana on kasvun tyrehtyminen.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko pitää kiinni työllisyystoimista päättämisestä jo syksyn budjettiriihessä. Hallitus linjasi kehysriihessä päättävänsä loppukauden aikana työllisyystoimista, jotka vahvistavat julkista taloutta 110 miljoonalla eurolla. Tämä voi tarkoittaa työttömyysturvaan koskemista, mikä olisi vaikeaa hallituksen vasemmistopuolueille.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan euroistaminen eli turvan tason sitominen ansaittuun palkkaan tehtyjen työtuntien sijaan ei yksin riitä tuomaan haettuja säästöjä.

– Nyt ovat tähdet kohdallaan työvoiman saatavuuden lisäämiseksi. Suomen talouskasvu ei saa tyrehtyä työvoimapulaan, vaan työttömät ja työpaikat on saatava kohtaamaan. Myös työperäisen maahanmuuton osalta on pystyttävä parempaan.

Päätösten tekeminen vaikeutuu loppukaudella

Saarikko muistuttaa hallituksen jo tehneen rakenteellisia työllisyystoimia päättämällä eläkeputken vaiheittaisesta poistosta ja TE-palvelujen siirtämisestä kunnille.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita