Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Val­ta­kun­nan­syyt­tä­jä avasi ar­vaa­mat­to­mat nä­ky­mät, jos Päivi Räsänen tuo­mi­taan – An­tau­tui­sit­ko tu­le­vai­suu­den tuo­ma­ril­le?

Minäkin voin vielä syyllistyä rikokseen tällä kolumnilla, vaikka se tänä päivänä olisi laillinen.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen avasi Suomessa ennalta tuntemattoman rikollisuuden lajin, kun hän totesi että jopa Raamatun siteeraaminen voi olla rikos. Mikä tahansa vanha teksti voi täyttää rikoksen tunnusmerkit, jos se on yhä saatavilla.

En puutu kaikkiin tämän linjauksen ongelmiin, jotka johtuvat maailmankirjallisuuden ja blogosfäärien mittaamattomista ääristä ja poliisien niukasta määrästä. Puutun ilmeisimpään ongelmaan, joka koskee minua ja sinua.

Tutkinnassa oleva Päivi Räsäsen (kd.) kannanotto homoseksuaalisuudesta on vuodelta 2004, ja tekstin viittaukset Raamattuun ovat vuosituhansien takaa. Kiihottaminen kansanryhmää tuli rikoslakiin 1970, mutta tätäkin lakia on vuosien varrella uudistettu, viimeksi 2011.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.