Kadonnut: Poliisi etsii 15-vuo­tias­ta Jimi Repoa Ro­va­nie­mel­tä

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Pääkirjoitus: Uusilla met­sien­suo­je­lu­alueil­la py­ri­tään vai­kut­ta­maan vaa­lei­hin, ei hak­kui­siin

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Val­ta­kun­nan­so­vit­te­li­ja aloit­taa tam­mi­kuun lopun lah­ko­uh­kien so­vit­te­lun - tiis­tai­na hän tapaa Teol­li­suus­lii­ton ja Ke­mian­teol­li­suu­den neu­vot­te­li­jat

Kemianteollisuuden lakon on toteutuessaan arvioitu vaikuttavan myös liikenteen käyttämien polttoaineiden saatavuuteen, jos se toteutuisi täydessä laajuudessaan.
Kemianteollisuuden lakon on toteutuessaan arvioitu vaikuttavan myös liikenteen käyttämien polttoaineiden saatavuuteen, jos se toteutuisi täydessä laajuudessaan.
Kuva: Mauri Ratilainen

Tammikuun lopussa kemian- ja metsäteollisuuden yrityksiä uhkaavat lakot ovat saaneet myös valtakunnansovittelijan liikkeelle

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on kutsunut Teollisuusliiton ja Kemianteollisuus ry:n sovitteluun huomenna tiistaina 14. tammikuuta.

Asiasta kertoo Teollisuusliitto tiedotteessaan.

Teollisuusliiton on uhannut aloittaa 27. tammikuuta laajat kaksi viikkoa kestävät lakot ja tukilakot 35 yrityksessä ja yli 200 työpaikalla kumiteollisuudessa, öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuudessa, muoviteollisuudessa ja kaivoksilla.

Teollisuusliiton laskelmien mukaan lakon piirissä olisi 14 000 työntekijää.

Viikonvaihteessa Teollisuusliitto ilmoitti olevansa mukana laajassa lakonuhkarintamassa, kun Paperiliitto, Teollisuusliitto, ja Ammattiliitto Pro ilmoittivat vastaavista työtaistelutoimista metsäteollisuudessa.

Kyse on kahden viikon lakoista paperi-, kartonki- ja sellutehtaissa sekä mekaanisessa metsäteollisuudessa sahoilla ja vaneritehtailla.

Lakko panisi käytännössä koko metsäteollisuuden seisokkiin.