Valmis ki­sa­pa­ket­ti vai oma­toi­mi­mat­ka? – Ur­hei­lu­mat­koi­hin eri­kois­tu­neet mat­ka­toi­mis­tot jär­jes­tä­vät val­mii­ta ki­sa­mat­ko­ja, mutta yhtä hyvin mat­kai­li­ja voisi varata liput itsekin netistä

Urheilumatkoihin erikoistuneet matkatoimistot järjestävät valmiita kisamatkoja eri urheilutapahtumiin, mutta yhtä hyvin matkailija voisi varata liput, lennot ja hotellit itsekin netistä.
Paketti- vai omatoimimatkalle, Elämysmatkojen hallituksen puheenjohtaja Jussi Viskari?

– Riippuu täysin ihmisestä. Valmiiksi järjestettyjen matkojen suurin etu on helppous ja luotettavuus. Omatoimimatkalle lähtevät taas ovat usein nuorempaa väkeä, jotka haluavat itse valita tarkasti matkansa yksityiskohdat.

– Me haluamme palvella molempia. Esimerkiksi Bilbaon koripallokisoissa järjestimme Suomen kannattajille eräänlaisen tukikohdan, sudenpesän, jossa kokoontuivat sekä omatoimi- että valmismatkaajat.

Kumpi on edullisempi tapa matkustaa?

– Kokenut omatoimimatkaaja löytää yleensä sen kaikkein halvimman budjettivaihtoehdon. Matkapaketeissa haetaan harvoin vain halvinta hintaa, vaan jo perustason on oltava hyvä. Paketin täytyy kuitenkin olla aina hinnaltaan kilpailukykyinen verrattuna vastaavan tason omatoimimatkaan.

Saako jalkapallon EM-kisoihin vielä lippuja?

– Ensimmäinen lippuarvontakierros on jo päättynyt, mutta Euroopan jalkapalloliitto UEFA myy kisoihin vielä hospitality-lippupaketteja, joihin kuuluu ottelulippu sekä ruoka- ja juomatarjoilut. UEFA myös vapauttaa jonkin verran lisää lippuja ainakin Suomi–Belgia-otteluun niille, jotka jäivät ensimmäisessä arvonnassa ilman.

– Liputta jääneille järjestämme Pietariin fanien kokoontumispaikan, jonne on tulossa myös esimerkiksi Suomen eturivin kommentaattoreita.

"Kokenut omatoimimatkaaja löytää yleensä sen kaikkein halvimman budjettivaihtoehdon."