Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Va­kuu­tus yleensä korvaa va­hin­ko­ja, jos tulva toistuu kerran 50 vuo­des­sa tai sitä har­vem­minTulvan todennäköisyys arvioidaan Ilmatieteen laitoksen ja viranomaisten tilastojen perusteella. Kerran 50 vuodessa toistuva tulva määritellään poikkeukselliseksi. Tulvan todennäköisyys eli toistuvuusaika tarkoittaa sen ajanjakson pituutta, mikä keskimäärin kuluu, ennen kuin tietyn suuruinen tai sitä suurempi tulva esiintyy uudelleen. Tulvat eivät kuitenkaan esiinny säännöllisesti.
Tulvan todennäköisyys arvioidaan Ilmatieteen laitoksen ja viranomaisten tilastojen perusteella. Kerran 50 vuodessa toistuva tulva määritellään poikkeukselliseksi. Tulvan todennäköisyys eli toistuvuusaika tarkoittaa sen ajanjakson pituutta, mikä keskimäärin kuluu, ennen kuin tietyn suuruinen tai sitä suurempi tulva esiintyy uudelleen. Tulvat eivät kuitenkaan esiinny säännöllisesti.
Kuva: Miila Kankaanranta

Vakuutus korvaa tulvavahinkoja, mutta vain, jos tulva on poikkeuksellinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.