kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Väes­tö­suo­jat kuntoon

Ukraina on joutunut naapurimaansa Venäjän barbaarisen aggression kohteeksi. Venäjä on lähtenyt häikäilemättömästi kiristämään Euroopan turvallisuusilmapiiriä. Nyt tarvitaan maanpuolustustahtoa ja -kykyä.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on kunnossa. Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö kenraalimajuri evp Pekka Toveri totesi maamme puolustamisesta: ”Tämä ei ole pelkästään puolustusvoimien homma, vaan koko yhteiskunnan tulee olla mukana ”.

Tässä voimme onnistua, kun meillä on kyky suojata kansaamme kodeissa, työpaikoilla ja johtokeskuksissa. Se edellyttää väestönsuojelua ja mahdollisuutta suojautua kunnossa oleviin väestönsuojiin, mikäli sotatoimet kohdistuisivat Suomeen.

Suurin osa suomalaisista pitää väestönsuojien rakentamista tarpeellisena. Nyt on tarkastettava ja varmistettava väestönsuojien riittävä määrä sekä jo rakennettujen suojien varustus ja kunto. Väestönsuojien rakentamista vastustavien tahojen vastarinta tulee viimeinkin murtaa ja ymmärtää, että väestönsuojat ovat olennainen osa kansamme kykyä selviytyä sodanuhkatilanteissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.