Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vääriä väit­tei­tä Ko­la­ris­ta

Sakari Lipponen väittää (LK 16.4.), ettei hän ole puhunut korruptiosta. Se ei pidä paikkaansa ja on todistettavissa 30.9.2020 jätetyssä valtuustoaloitteessa, missä on selvä viittaus korruptioon ja vallan keskittymiseen. Myöhemmin hän on käyttänyt termiä rakenteellinen korruptio.

Työturvallisuuslaissa todetaan, että jos työssä esiintyy työntekijän terveydelle haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, työnantajan on asiasta tiedon saatuaan käytettävissään olevin keinoin ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi. Tässä tapauksessa kunnanhallituksen oli puututtava viranhaltijoihin kohdistuvaan uhkailuun ja epäasialliseen käytökseen. Kunta (työnantaja) on työnantajana huolestunut viranhaltijoiden kuormittumisesta Lipposen heihin kohdistaman epäasiallisen kohtelun seurauksena.

Kuntalain mukaan ”jos luottamushenkilön voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen toimessaan virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti, kunnanhallituksen on vaadittava asianomaiselta selitys sekä tarvittaessa ilmoitettava asiasta valtuustolle.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.