Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­ran­lam­men koulu saatava rat­kai­suun

Korkalovaarassa kasvaneena ja Vaaranlammella kouluni aloittaneena koen Vaaranlammen kouluratkaisun lähelle sydäntäni. Tuntemukseni ei tässä tietysti ole perusteena, vaan koko Korkalovaara on jo vuosia ollut mopen osassa.

Korkalovaaran aktiivinen asukasyhdistys on ajanut alueen ja Vaaranlammen asiaa tarmokkaasti jo vuosia, mutta päätöksenteko ei ole ollut kaupungille kunniaksi. Myös tarkastuslautakunta on kiinnittänyt huomiota eri kaupunginosien epätasapuoliseen kohteluun.

Vaaranlampi on Korkalovaaran kehitykselle erittäin merkityksellinen ratkaisu keskeisen sijainnin ja palvelujen takia. Palvelut, jotka nyt uupuvat lähes kokonaan, ovat koko Korkalovaaran elinehto – koulu, päiväkoti, neuvola, hammashoito, liikuntapaikat, kirjasto, kerho- ja nuorisotilat ja kansalaisopisto.

Uudesta Vaaranlammen koulusta voi tulla alueen helmi. Alueen ihmiset ovat todella sen ansainneet.

Kaupungin on pystyttävä ratkaisemaan tilahallintaan ja rakennuttamiseen liittyvät haasteet, jotta vastaavanlaisia kohtuuttomia tilanteita ei pääse syntymään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.