kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Väärää tietoa puo­lueis­ta

Esko Fält maalaili (LK 14.1.) leveällä pensselillä maailmankuvansa mukaisia, mielikuvituksellisia näkemyksiä vasemmistoliiton ja vihreiden toiminnasta ja tavoitteista. Hänen silmien läpi tarkasteltuna ne ovat olemassa vain vastustaakseen kaikkea yritystoimintaa, kaivoksia ja jokien valjastamisia.

Vasemmistoliiton ja ymmärtääkseni myös vihreiden tavoitteena on tukea kestävän kehityksen mukaista elinkeinotoimintaa. Se tarkoittaa, että luonnonvaroja käytetään vastuullisesti, eikä luontoa ja ympäristöä saastuteta holtittomasti.

On selvää, että hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee toimiakseen energiaa ja luonnonvaroja. Miten näitä voimavaroja käytetään ja tuotetaan, perustuu poliittisen järjestelmän aikaansaamiin ohjauskeinoihin. Siksi on tärkeää miettiä, ketä äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa.

On isänmaan edun mukaista vaatia luonnonvaroja käyttäviltä toimijoilta, että vesistöjämme ja luontoympäristöä ei pilata, verot maksetaan asianmukaisesti Suomeen, työntekijöiden oikeudet on turvatut ja suurpääoma ei saa häiritä demokratiamme toimintaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.