Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Uusia ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia Ro­va­nie­mel­lä: Kir­jas­toon asiaa vain var­tik­si, ui­ma­hal­lin saunat pysyvät kylminä

Rovaniemellä kirjastoa ei suljettu kokonaan, vaan käytössä on pika-asiointi. Arkistokuvassa Rovaniemen kaupunginkirjaston apulaisjohtaja Pasi Rantanen.
Rovaniemellä kirjastoa ei suljettu kokonaan, vaan käytössä on pika-asiointi. Arkistokuvassa Rovaniemen kaupunginkirjaston apulaisjohtaja Pasi Rantanen.
Kuva: Pekka Aho

Kirjasto ja uimahalli pysyvät Rovaniemellä auki niin sanotun koronasulun ajan, mutta molempien toimintaa rajoitetaan. Rajoituksilla pyritään estämään koronaepidemian leviämistä.

Vain pika-asiointi on mahdollista Rovaniemen kirjastoissa maaliskuun 28. päivä saakka.  Kaupunginkirjaston toimipisteissä voi asioida vain korkeintaan 15 minuutin ajan kerrallaan. Asiakkaiden tulee myös huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta ja käyttää suojamaskeja, kirjaston tiedotteessa painotetaan.

Kirjastojen omatoimikäyttö ei ole mahdollista sulkuaikana. Myöskään opiskelu, työnteko tai muu oleskelu kirjaston tiloissa ei ole toistaiseksi mahdollista.

Lehtisalien ja asiakastietokoneiden käyttöä on rajoitettu niin, että asioinnin tulee tapahtua 15 minuutin pika-asioinnin puitteissa. Koska kirjaston tiloissa oleskelu ei ole mahdollista, pääkirjasto lehtilukusalit ovat suljettu sunnuntaisin ajalla 8.–28.3. Muutoin kirjastot palvelevat tuttujen aukiolojen puitteissa.

Kirjastoautot liikennöivät aikataulujen mukaisesti, mutta asioimaan autoon pääsee yksi asiakas kerrallaan.

Kirjastoautot liikennöivät aikataulujen mukaisesti, mutta asioimaan autoon pääsee yksi asiakas kerrallaan.

Kaikille suositetaan varausten tekemistä verkkokirjastossa kirjastokortin ja siihen liitetyn pin-koodin avulla. Varatun aineiston voi noutaa haluamastaan kirjastosta asiakaspalveluaikana.

Mikäli varaaminen verkkokirjastossa ei ole mahdollista, kaupunginkirjaston toimipisteisiin voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla ja sosiaalisen median kanavien kautta.

Uimaan ilman saunaa

Uimahalli Vesihiidessä saunat ovat poissa käytöstä maaliskuun 28. päivä saakka. Pukukaappien määrää on vähennetty siten, että vain joka kolmas kaappi on käytössä. Tarpeetonta oleskelua uimahallin tiloissa suositellaan välttämään. Pukuhuoneissa ja aulassa on maskisuositus.

Henkilökunta muistuttaa asiakkaita kahden metrin turvavälistä tarpeen mukaan.

Avaimet niihin tulee noutaa uimahallin kassalta ja palauttaa porttien päällä oleviin laatikoihin Henkilökunta desinfioi avaimet käytön jälkeen, ennen kuin ne annetaan uudelle asiakkaalle. Myös asiakkaille on tarjolla käsien desinfiointiaineita ja mahdollisuus käsien pesuun.

Rovaniemen kaupungin järjestämät vesijumpat, vauvauinti ja aikuisten uimakoulut ovat tauolla 28.3. asti. Yhdistykset ja seurat päättävät itse omista ryhmistään.

Uimahallin kahviosta myydään vain take away -tuotteita ja valikoimaa on supistettu.