Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Uusi Ro­va­nie­mi kau­pun­ki­leh­tien kär­ki­vii­si­kos­sa – vuoden Kau­pun­ki­leh­ti­kil­pai­lun voit­ta­ja jul­kis­te­taan 11. mar­ras­kuu­ta

Uutta Rovaniemeä tekevät päätoimittaja Leena Talvensaari ja toimittaja Veera Vasara.
Uutta Rovaniemeä tekevät päätoimittaja Leena Talvensaari ja toimittaja Veera Vasara.
Kuva: Jussi Leinonen

Uusi Rovaniemi on valittu viiden parhaan joukkoon Vuoden 2021 Kaupunkilehtikilpailun loppusuoralle. Voittaja ja kaksi muuta mitalistia julkistetaan 11. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella.

Uuden Rovaniemen lisäksi kärkiviisikossa ovat mukana Epari, Hämeenlinnan kaupunkiuutiset, Vantaan Sanomat ja Viikkosavo.

Uutismedian liiton järjestämään Kaupunkilehtikilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 25 lehteä.

Arvioinnista vastasivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ohjaajanaan Timo Närä sekä päätoimittajat Minna Harmaala ja Tapani Honkamaa.

– Ensimmäinen koronavuosi oli kaupunkilehdille vaikea, mutta on ollut ilo huomata, että lehtien journalistisesta laadusta ei kriisinkään keskellä ole tingitty. Kaupunkilehti on tärkeä informaatiokanava monelle lukijalle, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen sanoo.

Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat kaupunkilehtijutut kahdessa sarjassa. Suurilla Lehtipäivillä palkitaan myös paikallislehtien parhaimmisto.

Uutta Rovaniemeä julkaisee Kaleva Media.