Uusi Ro­va­nie­mi ensi vuonna yk­si­päi­väi­sek­si – si­säl­töä ja ilmettä uu­dis­te­taan hiukan al­ku­vuo­den aikana

Uusi Rovaniemi -lehden voi myös tilata osoitteellisena.
Uusi Rovaniemi -lehden voi myös tilata osoitteellisena.

Uusi Rovaniemi muuttuu ensi vuonna yksipäiväiseksi. Lauantain lehden julkaiseminen loppuu, ja lehti ilmestyy jatkossa vain keskiviikkoisin. Samalla lehden ilmettä ja sisältöä uudistetaan.

Yksipäiväistämisen tavoitteena on järkeistää lehden taloutta. Ilmaisjakelulehtenä Uusi Rovaniemi saa kaikki tulonsa mainoksista, ja keskiviikon lehti on ollut mainostajille koko ajan lauantain lehteä mieluisampi. Lukijoille tämä on näkynyt lauantain lehden pieninä sivumäärinä.

– Korona toi nyt lisää painetta miettiä, onko kaksipäiväiselle lehdelle enää tarvetta, Uuden Rovaniemen päätoimittaja Leena Talvensaari sanoo.

Tavoitteena entistä monipuolisempi ja moni-ilmeisempi lehti

Talvensaari uskoo, että yksipäiväinen lehti palvelee sekä lukijoita että mainostajia vähintään yhtä hyvin kuin kaksipäiväinen lehti. Näin varsinkin kun muutoksen yhteydessä lehden sisältöä uudistetaan jonkin verran. Tavoitteena on entistä monipuolisempi ja moni-ilmeisempi lehti.

– Tämä näkyy sekä juttujen aiheissa että näkökulmissa. Pyrimme vähentämään ryppyotsaisuutta ja lisäämään yllätyksellisyyttä, Talvensaari sanoo.

Myös vuorovaikutusta lukijoiden kanssa lisätään ja heidän tuottamaansa sisältöä laitetaan esille entistä näyttävämmin. Samalla pidetään kiinni nykyisistä vahvuuksista: Uusi Rovaniemi kertoo Rovaniemen tapahtumista mahdollisimman kattavasti ja ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin.

Uudistuksia tehdään Talvensaaren mukaan pikku hiljaa ja ne näkyvät lehdessä alkuvuoden aikana. Myös lehden ulkoasua raikastetaan pienin keinoin.

Vuoden 2021 ensimmäinen lehti poikkeuksellisesti perjantaina

Vuoden 2021 ensimmäinen Uusi Rovaniemi ilmestyy loppiaisen takia poikkeuksellisesti perjantaina 8. tammikuuta. Tämän jälkeen lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Vuoden aikana tehdään tarpeen mukaan myös joitakin lisälehtiä – näin ainakin kuntavaalien alla.

Uutta Rovaniemeä kustantaa Kaleva Media. Uusi Rovaniemi on ilmestynyt vuodesta 1980. Kaksipäiväisenä lehti on ilmestynyt vuodesta 2005.