pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Uusi pod­cast-sar­ja moot­to­ri­kelk­kai­lus­ta alkaa Lapin Kan­sas­sa kes­ki­viik­ko­na: Pel­ti­pai­lak­ka-pod­cast vie kuu­li­jan kelk­kai­le­mi­sen tek­niik­kaan, va­paa-ai­kaan ja his­to­riaan

Peltipailakka-podcastin ensimmäisessä osassa Kari Ylipekkala ja Joni Launonen keskustelevat moottorikelkasta esineenä.
Peltipailakka-podcastin ensimmäisessä osassa Kari Ylipekkala ja Joni Launonen keskustelevat moottorikelkasta esineenä.
Kuva: Tapio Nykänen

Toimittaja Tapio Nykänen on tehnyt Lapin Kansalle jo kolme podcast-sarjaa. Edelliset ovat käsitelleet Lappi-rapin hahmoja, ekologista jälleenrakennusta ja lappilaisia elämystyön tekijöitä.

Löydät kaikki sarjat täältä: Katso tästä soit­to­lis­tat kai­kis­ta Lapin Kansan pod­cas­teis­ta!

Uudessa Peltipailakka-podcastissa on kahdeksan osaa. Ensimmäinen julkaistaan keskiviikkona 3.3.

Ensimmäisessä osassa käsitellään moottorikelkkaa koneena ja tekniikkana. Vieraana äänitteellä on BRP:n tuotevastaava Joni Launonen ja  BRP:n tehtaan Lynxin entinen tuotepäällikkö Kari Ylipekkala.

Sarjan toimittaja Tapio Nykänen kuvailee sarjaansa näin:

"Moottorikelkalla on merkittävä kulttuurinen rooli siellä missä sitä käytetään. Kelkka on työkalu, hupilaite ja matkailutuote. Kelkka on myös urheiluväline, rassausharrastuksen kohde ja luonnossa liikkujan apuneuvo.

Monille kelkka on suorastaan elämäntapa, johon käytetään kaikki liikenevä raha. Peltipailakka-podcastissa tutkitaan kelkan ihmeellisiä kulttuureita ja luodaan katsauksia myös tulevaisuuteen. Ensimmäisessä jaksossa lähdetään liikkeelle perusteista."

Seuraavat osat ovat: "Moottorikelkka matkailussa", "Sähkökelkka",  "Moottorikelkkailu urheiluna ja liikuntana", "Moottorikelkka kovassa ammattikäytössä", "Kelkkailu elämäntyylinä", "Kelkkailun sosiaalinen hyväksyttävyys" ja viimeinen osa on  "Kulttuurimatkalla kelkalla".

Kaikki osat julkaistaan ensin tilaajasisältönä ja viikon päästä ne ovat vapaasti kuunneltavina. Uusi osa julkaistaan aina keskiviikkoisin.

Kaikki Lapin Kansan podcastit löytää: lapinkansa.fi/podcastit

-