Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Uusi jä­te­la­ki panee pie­net­kin ta­lo­yh­tiöt la­jit­te­le­maan jät­teen­sä – Ro­va­nie­mel­lä muo­vin­ke­räys otet­tiin ilolla vas­taan: "Kyllä ihmiset kier­rät­tä­vät kun jä­te­pis­tei­tä on enem­män"

Jätelaki on uudistumassa niin, että taajamassa jo vähintään viiden asunnon taloyhtiössä on lajiteltava erikseen biojäte, lasi, metalli, kartonki ja muovi. Muovinkeräyspisteitä tulee lisää, mikä helpottaa kierrätystä omakotitaloissa.

Taina Torvela kierrättää muovia omassa taloyhtiössään Rovaniemellä.
Taina Torvela kierrättää muovia omassa taloyhtiössään Rovaniemellä.
Kuva: Jussi Leinonen

Taloyhtiöiden kannattaa alkaa järjestelemään jäteastioitaan uusiksi. Syksyllä eduskuntakäsittelyyn tulevassa jätelakiehdotuksessa taajamassa jo vähintään viiden asunnon kiinteistössä on lajiteltava erikseen biojäte, lasi, metalli, kartonki ja muovi.

Uuden jätelain on määrä astua voimaan ensi vuoden alussa, mutta kiinteistökohtaisen jätekeräyksen osalta lakiin on tulossa siirtymäaika niin, että lajittelu pienissäkin taloyhtiöissä alkaisi 1.1.2023.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.