Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uusi jä­te­huol­to­la­ki mittaa si­vis­tys­ta­soam­me

EU-direktiivien määräämä jätehuoltolaki tiukkenee ensi vuoden alusta. Laki sisältää tiukkenevia säädöksiä, mutta tiedämmekö mistä on kysymys?

Lain tavoitteena on parantaa jätteen kierrätysastetta. Mitä tarkoittavat kierrätettävät POP-, SUP- tai SER-jätteet? Mihin nämä jätteet kerätään ja miten ne kierrätetään? Missä sijaitsevat jätteen keräyspisteet? Uutta opiskeltavaa riittää taas jäteasioista kaikille kansalaisille.

Uusi jätehuoltolaki tuo uusia vastuita kaikille jätteen tuottajalle ja samalla myös valitettavasti uusia kustannuksia. Jätehuollosta on tullut kovaa ja kannattavaa liiketoimintaa. Kotitaloudet ovat jo kustannusten hurjan nousun vuoksi ongelmissa. Asuminen on muuttunut tuskaisen kalliiksi.

Uudet direktiivit ajavat tärkeää asiaa, mutta eivät ota huomioon sitä, että kotitaloudet ovat jo kustannuspainekriisissä. Nyt on aika etsiä uusia ratkaisuja jätehuoltolaskujen maksajalle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi