Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ur­pi­lai­nen aloitti ko­mis­saa­ri­esit­te­lyn­sä EU-par­la­men­tis­sa ker­to­mal­la vah­vas­ta Eu­roop­pa-iden­ti­tee­tis­tään – "Olen teh­tä­väs­tä in­nos­tu­nut ja nöyrä"

Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen oli tiistaina aamulla EU-parlamentissa tentissä komissaaritehtävästään.
Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen oli tiistaina aamulla EU-parlamentissa tentissä komissaaritehtävästään.

Suomen EU-komissaariksi pyrkivä Jutta Urpilainen on parhaillaan Brysselissä Euroopan parlamentin tentissä vakuuttamassa parlamenttia kyvyistään hoitaa kehityskomissaarin tehtävää.

Parlamentin kehitysvaliokunta aloitti Urpilaisen kuulemisen aamulla.

Kuulemisen aluksi komissaariehdokas piti 15 minuutin avauspuheenvuoron, jossa kertoi, miten aikoo tehtäväänsä hoitaa ja mitä tavoitteita hänellä tehtävässä on.

Urpilainen aloitti esittelemällä Eurooppa-identiteettiään. Siihen kuuluu toimiminen demarien nuorisojärjestön kansainvälisissä tehtävissä ja muun muassa opiskeluaikainen Erasmus-vaihto-oppilasaika Wienissä.

– Olen tehtävästä innostunut ja nöyrä, hän kuvasi asennettaan.

Urpilaisen vastuulle 27-jäsenisessä komissiossa ovat tulossa ulkomaiset kumppanuudet, mikä käytännössä tarkoittaa EU:n suhteiden hoitamista Afrikkaan.

Parlamentin kehitysvaliokunta on Urpilaisen komissaarisalkun kannalta keskeinen valiokunta. Siellä ei ole tällä hetkellä yhtään suomalaismeppiä edes varajäsenenä.

Sen puheenjohtajana toimii ruotsalainen meppi Tomas Tobe (EPP-ryhmä).