UR:n jutun ja somen voimaa: Iinan, Anssin ja Henrin äiti sai ta­kai­sin rakkaan ran­ne­ko­run­sa

Rovaniemeläinen Marja Kiuru sai perjantaina takaisin rakkaan rannekorunsa, jonka hän oli kadottanut nelisen vuotta sitten. Koru löytyi Uuden Rovaniemen jutun kautta. Rannekorun sydämiin on kaiverrettu Marja Kiurun lasten nimet. Kiuru on saanut korun joululahjaksi Iina-tyttäreltään.
Rovaniemeläinen Marja Kiuru sai perjantaina takaisin rakkaan rannekorunsa, jonka hän oli kadottanut nelisen vuotta sitten. Koru löytyi Uuden Rovaniemen jutun kautta.
Rovaniemeläinen Marja Kiuru sai perjantaina takaisin rakkaan rannekorunsa, jonka hän oli kadottanut nelisen vuotta sitten. Koru löytyi Uuden Rovaniemen jutun kautta.
Kuva: Leena Talvensaari

Siinä se on!

Rovaniemeläinen sairaanhoitaja Marja Kiuru on saanut takaisin rakkaan rannekorunsa, jonka hän luuli kadottaneensa iäksi. Koru löytyi yllättäen perjantaina Uuden Rovaniemen jutun ja Instagram-päivityksen kautta.

Hopeinen rannekoru on ollut useita vuosia Suomen Löytötavarapalvelun Rovaniemen toimiston hallussa. Rannekorussa on kolme sydäntä ja sydämissä nimet Iina, Anssi ja Henri. Luultavasti juuri siksi koru ei ole kelvannut kenellekään, vaikka se periaatteessa on ollut myytävänä. Kukapa haluaisi ostaa korun, jonka nimillä ei ole itselle mitään merkitystä.

Marja Kiurulle nimet merkitsevät erittäin paljon, sillä Iina, Anssi ja Henri ovat hänen lapsiaan. Korun hän on saanut joululahjaksi Iinalta muistinsa mukaan neljä vuotta sitten.

Katosi työpaikalla housujen taskusta

Kiuru ihastui joululahjakoruun kovin ja piti sitä aina kädessään. Eräänä päivänä hänen piti ottaa koru pois kädestään työpaikallaan Lapin keskussairaalassa. Hän laittoi korun työhousujen taskuun ja muisti vasta illalla kotona, että koru unohtui sinne. Seuraavana päivänä korua ei enää löytynyt.

– Odottelin aluksi, että joku olisi löytänyt korun vaikkapa pukuhuoneen lattialta ja nostanut sen talteen ilmoitustaululle, jolle on tapana laittaa löytötavaroita. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja ajattelin, että sinne se koru sitten meni.

Marja Kiuru muistaa vieläkin, kuinka ikävältä rannekorun kadottaminen tuntui. Hän kertoo aivan vast'ikään pohtineensa, pitäisikö hänen hankkia vastaavanlainen koru kadonneen korun tilalle.

Koru kiinnitti toimittajan huomion

Perjantaina Kiuru sai yllättäen pojaltaan Anssi Kiurulta viestin, jossa oli kuvakaappaus Uuden Rovaniemen Instagram-päivityksestä. Päivityksessä oli kuva rannekorusta, jonka Kiuru tietysti tunnisti heti omakseen.

Kuvan oli laittanut Instagramiin Uuden Rovaniemen toimittaja Tiia Haapakangas, joka teki juttua löytötavaroista ja Suomen Löytötavarapalvelun toiminnasta. Koru oli esillä Löytötavarapalvelun seinällä muiden korujen joukossa, ja se kiinnitti Haapakankaan huomion. Koru sykähdytti, koska se vaikutti niin henkilökohtaiselta.

Samasta syystä myös Löytötavarapalvelun Rovaniemen toimiston hoitaja Ruusu Vuolli oli laittanut korun esille. Hän arveli aivan oikein, että korussa on jonkun äidin lasten nimet.

Tämän Instagram-päivityksen kautta koru löysi omistajansa kymmenessä minuutissa:


Some toimi kymmenessä minuutissa

Haapakangas laittoi kuvan Instagramiin noin kello kymmeneltä perjantaiaamuna. Some toimi nopeasti, sillä jo kymmenen minuutin kuluttua Anssi Kiuru ilmoitti, että koru kuuluu hänen äidilleen.

Jo ennen puolta päivää Marja Kiuru oli Löytötavarapalvelussa noutamassa koruaan. Kiuru maksoi korusta kymmenen euron myyntihinnan ja laittoi sitten korun vasempaan ranteeseensa.

Sydämiin kaiverretut Iina, Anssi ja Henri olivat löytäneet takaisin äidin luo.