Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Urho Ku­jan­pää tai­vut­ti sei­väs­voit­toon Kiinan uni­ver­sia­deis­sa

Chengdu
Urho Kujanpää taivutti universiadikultaa.
Urho Kujanpää taivutti universiadikultaa.
Kuva: OLYMPIAKOMITEA

Urho Kujanpää hyppäsi lauantaina opiskelijoiden universiadien seiväshypyn mestariksi Kiinan Chengdunissa. Kujanpään voitto varmistui, kun hän ylitti korkeuden 555 toisella hypyllään.

Hopealle hypännyt Thaimaan Patsapong Amsamarng ylitti 555 kolmannella yrityksellään, mikä käänsi kilpailun suomalaisen voitoksi.

– Nyt on tyhjä olo, enkä pysty heti ymmärtämään tämän voiton merkitystä. En ole ollut koskaan arvokisoissa mitaleilla ja finaalissakin vain kerran, joten tämä oli uusi tilanne, Kujanpää kertoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

Universiadien mitalit ovat suomalaisittain harvinaista herkkua. Viime menestys tuli neljä vuotta sitten Italian Napolissa, kun Miia Sillman otti kultaa seitsenottelussa.

Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr jatkoi lauantaina urakointia 4x100 metrin vapaauinnin sekajoukkueviestissä. Suomi oli alkueränsä seitsemäs ajalla 3.37,29 eikä näin ollen edennyt illan finaaliin. Brännkärr ui ensimmäisen osuuden, ja sen jälkeen olivat tositoimissa Roope Paatos, Fanny Teijonsalo ja Mia Pentti.