Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Ul­ko­maa­lais­ten mar­jan­poi­mi­joi­den työolot pa­ra­ni­vat hieman, mutta kai­kis­sa tar­kas­tuk­sis­sa löytyi silti huo­mau­tet­ta­vaa mar­ja­yri­tys­ten toi­min­nas­ta

Ulkomaalaisia marjanpoimijoita käyttävät yritykset ja toimijat noudattivat marjalakia tänä vuonna hivenen paremmin kuin viime vuonna.

Lähde: Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi)
Tekijä: Sanna-Kaisa Kanerva

Ulkomaalaisia marjanpoimijoita käyttävien yritysten toiminnasta löytyi tänä vuonna vähemmän huomautettavaa kuin edellisvuonna. Tämä käy ilmi työsuojeluviranomaisten laatimista tarkastuskertomuksista.

Silti kaikilla marjalain asettamiin velvoitteisiin liittyvillä valvontakäynneillä löytyi joitakin puutteita.

Lapin Kansa pyysi nähtäväksi kaikki tarkastuskertomukset, jotka tehtiin tänä vuonna ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leireihin tehdyistä valvontakäynneistä.

Tarkastaja Niko Huru työsuojelun vastuualueelta Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta (avi) sanoo, että positiivisesti ajateltuna marja-alan toimijat noudattivat lakia hieman paremmin kuin aiemmin.

– Mutta kyllä valvontahavainnot ovat samantyylisiä kuin ennenkin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi