Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Ukraina etenee hi­taas­ti vas­ta­hyök­käyk­ses­sään Ete­lä-Uk­rai­nas­sa

Helsinki
Kuvassa ukrainalainen sotilas Harkovan alueella.
Kuvassa ukrainalainen sotilas Harkovan alueella.
Kuva: SERGEY KOZLOV

Ukrainan sodan viime aikojen merkittävimpänä kehityskulkuna voidaan pitää sitä, että Ukraina on onnistunut käynnistämään vastahyökkäyksen Etelä-Ukrainassa, sanoo Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitoksen pääopettaja, everstiluutnantti Jarmo Mattila STT:lle. Ukraina on onnistunut tuhoamaan muun muassa venäläisten joukkojen huoltoon käyttämiä siltoja.

Etelä-Ukrainassa sijaitsee muun muassa Venäjän valtaama Hersonin kaupunki, jonka takaisinvaltaus olisi Ukrainalle merkittävä voitto.

Sotahistorioitsija Emil Kastehelmen mukaan Ukrainan eteneminen on kuitenkin ollut hidasta. Siksi Hersonin takaisinvaltauksella ei vielä kannata ilakoida.