Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Työ­mark­ki­na­läh­teet: Hal­li­tus aloit­taa elä­ke­uu­dis­tuk­sen kes­ki­viik­ko­na – EK:n Jyri Hä­kä­mies: ”Siellä käydään läh­tö­ti­lan­ne läpi”

Julkisuuteen on syntynyt mielikuva, että pääministeri Petteri Orpon ja työmarkkinaosapuolten väliset neuvottelut keskiviikkona liittyisivät etenkin työtaisteluilmoituksiin ja poliittisiin lakkovaroituksiin. Haastattelukierros paljastaa, että kokouksen pääaiheena onkin eläkeuudistus – ja eläkkeisiin mahdollisesti tulevat heikennykset.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) tapaa keskiviikkona kolme palkansaajakeskusjärjestöä ja kaksi työnantajajärjestöä virka-asunnollaan Kesärannassa. Ulospäin on syntynyt vaikutelma, että neuvotteluissa käytäisiin läpi ennen kaikkea ajankohtaisia ay-liikkeen poliittisia ulosmarsseja ja pistelakkoja, jotka alkavat asteittain ja alueittain tiistaista lähtien.

Palkansaaja- ja työnantajajärjestöjen johtajat kertovat Lännen Medialle, että kokouksessa todennäköisesti puhutaan paljon enemmän hallituksen kaavailemasta eläkeuudistuksesta kuin ay-liikkeen ulosmarsseista. Tämä ilmenee jo kokouskutsun asialistasta.

Kyseessä on tunnin kokous ennen talousneuvoston kokousta.

Orpo tapaa Kesärannassa ”viisikon” eli palkansaajakeskusjärjestö SAK:n, toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n, korkeasti koulutettujen Akavan sekä työnantajia edustavat Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi