Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työ­il­ma­pii­ri kuntoon

Onko seurakunnan henkilöstöllä työhyvinvointiongelmia? Kun työhyvinvointi kärsii, se vie myös ilon lähteä aamuisin ennen niin mukavaan työpaikkaan.

Työhyvinvoinnin pilaajia voivat olla monet asiat, mutta yleisimpiä niistä lienee johtaminen. Seurakunnan henkilöstössä on valtavasti ammattitaitoa tehtäviin, joihin heidät on valittu ja koulutettu, kunhan he saavat toteuttaa taitojaan. Tämä on organisointikysymys.

Henkilökunnan tasapuolinen kohtelu luo perustan hyvälle ja työssään viihtyvälle ammattiosaajalle, mikä näkyy myös seurakuntalaisia kohdatessa.

Toivon todella, että henkilöstön työhyvinvointi- ja ilmapiiri paranevat, ja että uudet, vaaleissa valittavat luottamushenkilöt paneutuvat tähän muiden tehtäviensä lisäksi.

Kirjoittaja on Tornion kirkkovaltuuston jäsen ja kirkkoneuvoston varajäsen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.