Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tuu­len­puus­ka pyyh­käi­si pys­ty­pai­kal­la Sep­pä­län haaveet si­joi­tuk­ses­ta kär­ki­kol­mik­koon – Doll poh­jus­ti kauden en­sim­mäi­sen voit­ton­sa vii­mei­sel­lä am­pu­ma­pai­kal­la

Helsinki/Anterselva
Kuudes sija on on Tero Seppälän uran toiseksi paras maailmancupissa. Hän on parhaimmillaan ollut tällä kaudella viides kaksi kertaa.
Kuudes sija on on Tero Seppälän uran toiseksi paras maailmancupissa. Hän on parhaimmillaan ollut tällä kaudella viides kaksi kertaa.
Kuva: NordicFocus

Suomen Tero Seppälä sijoittui kuudenneksi ampumahiihdon miesten maailmancupin yhteislähtökisassa Italiassa. Kolme sakkoa Anterselvassa ampunut Seppälä hävisi 15 kilometrin kilpailun voittaneelle Saksan Benedikt Dollille minuutin ja 42 sekuntia.

Sijoitus on Seppälän uran toiseksi paras maailmancupissa. Hän on parhaimmillaan ollut tällä kaudella viides kaksi kertaa, Ruotsin Östersundin takaa-ajossa ja viime viikolla Saksan Oberhofin pikakilpailussa.

Toinen Anterselvassa oli Dollille runsaat 31 sekuntia hävinnyt Norjan Johannes Bö ja kolmas tämän maanmies Sturla Holm Lägreid (–1.28,8).

Doll pohjusti kauden ensimmäisen voittonsa viimeisen ampumapaikan puhtaalla ammunnalla. Pystyammuntaan ensimmäisenä tullut Bö ampui yhden laukauksen ohi ja putosi Dollin taakse.

Tuulenpuuska pyyhki kaksi kutia ohi

Seppälä oli matkalla kolmen parhaan joukkoon vielä viimeisellä pystyampumapaikalla. Hän ampui kolme ensimmäistä laukausta pikavauhtia tauluihin, mutta sen jälkeen tullut tuulenpuuska pyyhkäisi kaksi viimeistä kutia ohi, ja Seppälä joutui ladulle sakkokierroksille.

Toiselta makuupaikalta yhden laukauksen ohi ampunut Seppälä lähti viimeiselle kolmelle kilometrille neljäntenä Dollin, Bön ja Lägreidin jälkeen. Hänen takanaan peesanneet Ranskan Antonin Guigonnat ja Norjan Sivert Guttorm Bakken ohittivat suomalaisen lopussa.

Olli Hiidensalo oli yhteislähdön 16:s (–2.45,7). Hän ampui yhteensä neljä sakkoa, yhden makuulta ja kolme pystypaikoilta.

Anterselvan 15 kilometriä oli miesten viimeinen henkilökohtainen maailmancup-kilpailu ennen helmikuun alussa alkavia Pekingin olympiakisoja.